Nieuwbouw gekocht!

JAAA!! Het is een wonder dat we er tussen zaten, maar we hebben een nieuwbouwwoning toegewezen gekregen! Inmiddels is alles geregeld, hebben we de ‘hoerabrief’ ontvangen en zijn we zelfs bij de notaris geweest voor de overdracht van de grond. Maar het is nog steeds onwerkelijk dat wij zo veel geluk hebben gehad. We zijn zó blij!

Nieuwbouwwoningdroom

Toen mijn vriend en ik in 2019 een huis wilden gaan kopen, was het al mijn droom en doel om ons in te schrijven voor een nieuwbouwproject. Ik woonde op dat moment al in een nieuwbouw huurappartement en ik wilde niets anders meer dan gasloos en energiezuinig wonen. Helaas voor ons lagen de nieuwbouwprojecten op dat moment stil en was er nog geen uitzicht op wanneer we ons ergens voor konden inschrijven.

Onze huidige woning – een volledig gerenoveerde maisonette met 5 slaapkamers – kwam toen op ons pad en ondanks dit geen gasloze woning was, waren we opslag verliefd. We verhuisden in november 2019. Onwijs blij waren we met deze aankoop. Nog steeds, maar mijn nieuwbouwwoningdroom was uiteraard nog steeds actief.

Verliefd

Mijn vriend en ik switchten van baan, gingen allebei meer verdienen, de waarde van onze woning steeg en de nieuwbouwprojecten gingen langzaamaan weer van start. We werden verliefd op een bepaald project in mijn geboortestad. We besloten ons in te schrijven voor het project en we maakten een afspraak met de hypotheekadviseur voor een financiële check. Financieel gezien zit het allemaal goed, dus we wachtten in spanning af tot de verkoop van de woningen binnen dit project van start ging.

Op de dag dat de verkoop startte, mochten we een top 5 aan voorkeuren doorgeven en daarna was het een kwestie van een lange week wachten tot er bekend werd gemaakt of je een woning toegewezen zou krijgen. Een super spannende tijd!

Mijn pessimistische ik had mijzelf al wijsgemaakt dat we niet ingeloot zouden worden. Er is een enorm huizentekort en de animo voor dit project was reusachtig. Het zou leuk zijn, maar ik durfde er eigenlijk niet op te hopen.

Verlossende mailtje

De dag van de toewijzing was aangebroken en ik was toch best wel zenuwachtig. Tot ik het verlossende mailtje in mijn inbox vond: “Gefeliciteerd, je hebt een woning toegewezen gekregen!”. JAAAA!! Ik besloot de mail te openen en ik zag meteen dat onze eerste voorkeur aan ons was toegewezen. Dubbel geluk!

Wachten geblazen

Inmiddels zijn we een hoop maanden na dit verlossende mailtje verder en hebben we al heel veel moeten regelen: extra opties voor de bouw, de keuken, de badkamer (welke we casco laten opleveren), deuren, trappen, enzovoorts. Er komt echt heel erg veel bij kijken, maar het is onwijs leuk. Ook hebben we onze nieuwe buren al ontmoet en het zijn echt schatten van mensen.

Nu is het wachten geblazen. Ondanks dat de grond al op onze naam staat, begint de bouw pas in het eerste kwartaal van 2022. Met een beetje geluk is de woning in het eerste of tweede kwartaal van 2023 gereed voor oplevering. Wij kunnen niet wachten!