Nintendo Labo uittesten!
Silvy Elizabeth
Laatste berichten van Silvy Elizabeth (alles zien)

Nintendo kondigde zo’n twee maanden geleden hun allernieuwste concept aan: Nintendo Labo. Dit zijn kartonnen bouwpakketten die je zelf in elkaar kunt zetten om vervolgens om te toveren tot accessoires voor je Nintendo Switch. Met de bijgeleverde software, oftewel de game, kun je eindeloos veel plezier beleven. Wij reisden af naar Amsterdam om zo als één van de eersten dit nieuwe concept uit te testen!

Bij binnenkomst kregen we een exclusief Nintendo Labo cocktail aangeboden. Alcoholvrij natuurlijk, maar wel super leuk gepresenteerd in reageerbuisjes. Leuk als er zo aan de details wordt gedacht. Ook waren we op de perfecte locatie, namelijk bij Nemo Science Museum in Amsterdam.

We kregen ook onwijs leuke stempelkaartjes met aan de achterkant hokjes waarbij je iedere activiteit van de dag kon afstempelen. Als je dit hebt gedaan dan kon je aan het einde van de dag je eigen Nintendo Labo diploma in ontvangst nemen. Hoe vet?!

We kregen eerst een presentatie te zien die uitlegde wat Nintendo Labo nou precies inhield en hoe onze dag eruit zou komen te zien. Na de presentatie werden wij begeleid naar een tafeltje waar wij onze eigen modelauto in elkaar mochten gaan zetten. Brian, Patty en ik werden aan een tafeltje gezet bij twee aardige gasten die namens mijn oude werkgever (hoi Media Markt!) aan dit event deelnamen.

De pret kon beginnen! We kregen allemaal een Nintendo Switch systeem voor ons waarop je stap voor stap kon zien hoe de modelauto in elkaar moest worden gezet. Brian had hier een klein beetje lak aan en besloot zonder de tutorial zijn auto te vouwen – wat natuurlijk meteen mis ging. Hierna ging hij braaf de stappen volgen en toen lukte het opeens wel. De Nintendo Switch legt heel duidelijk uit hoe je je bouwwerk in elkaar zet.

Als je klaar bent met bouwen dan begint het leukste onderdeel: Het personaliseren. We kregen decoratieve tape, glitters, stiften, lijm, veren, bloemetjes en nog veel meer creatief spul om onze modelauto mee te versieren. Ik voelde me echt als een meisje uit groep 8 tijdens handenarbeid. Wat was het super leuk om weer eens écht creatief met mijn handen bezig te zijn.

Uiteindelijk is dit dan m’n auto geworden! Ja, ik weet het, het lijkt niet echt op een auto, maar voortbewegen kan hij wel degelijk (zie het filmpje hierboven). We mochten onze creaties helaas niet mee naar huis nemen, maar Nintendo had wel een onwijs leuke verrassing voor ons: Na de release van Nintendo Labo op 27 april krijgen wij onze kunstwerken opgestuurd!

Na het knutselen hebben we diverse games gespeeld met behulp van verschillende Nintendo Labo accessoires. Zo is er een huis wat tot leven komt als je er diverse knoppen en hendels aan bevestigt, kun je de vetste beats maken op de Nintendo Labo piano, kun je je in een robotpak hijsen of op een motor rijden.. er zijn zo ontzettend veel manieren om je te vermaken met de Nintendo Labo accessoires! Wij zijn er zelf een hele ochtend mee zoet geweest.

Het vissen vond ik stiekem wel heel erg leuk, omdat er een soort van uitdaging in zit. Kleine vissen vangen is vrij gemakkelijk, maar hoe dieper je gaat hoe groter de vissen worden. Deze zijn moeilijker te vangen en hierbij moet je ook echt een speciale techniek toepassen om ze uit eindelijk boven water te kunnen krijgen. Ik had echt wel wat grote vissen aan de haak geslagen, maar het was me helaas niet gelukt om deze boven te krijgen.

Thuis heb ik een echt keyboard staan, dus ik vond dit Toy-Con pianootje ook wel heel erg tof.

Tussendoor werden trouwens onwijs lekkere snacks geserveerd. Yay!

Ik vind het concept echt onwijs vet. Het stimuleert je creatieve geest en het is gewoon ontzettend leuk om mee bezig te zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en de techniek die erachter zit is ook behoorlijk interessant. Nintendo heeft dus weer een prachtig concept neergezet en ik denk dat menig kind (en het kind in ons) heel graag creatief aan de slag wil gaan met de Labo-pakketten. Ik in ieder geval wel!

Nintendo Labo wordt op 27 april in Europa uitgebracht in twee varianten: het mixpakket en het robotpakket. Beide pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je Toy-Con tot leven te doen komen, inclusief de bouwmaterialen en relevante Nintendo Switch-software.