Nooit Genoeg Van De Duivel
Laatste berichten van Patty (alles zien)

Hell on earth doesn’t look so bad now, does it? En nee ik ben niet opgezogen door witchtiktok, ik heb het over een serie. En er zijn zo van die series die gewoon boeiend blijven. Meestal zijn dat voor mij niet de crime series die allemaal steeds meer op elkaar beginnen te lijken, het verhaal is altijd hetzelfde. Natuurlijk zijn er altijd wat leuke uitschieters zoals Izombie, Castle en Lucifer. Deze spelen net op een andere manier met het gebruikelijke agenten/specialisten-pakken-slechterikken-op-concept. Nu wil ik het graag over die laatste hebben. Deze geeft de gehele serie een tikkeltje fantasie door als hoofdpersoon de duivel zelf te kiezen. Deze “fallen angel” is nachtclub eigenaar en komt in aanraking met de politie, hij ondersteund de stoere detective met zijn bijzondere gave als the devil himself.

 

 

Normaal gesproken heb ik het over series die nog relatief kort geleden zijn uitgekomen, maar voor Lucifer maak ik graag een uitzondering. Deze serie is na 3 seizoenen tot ieders grote teleurstelling van de buis gehaald. En juist omdat iedereen zo teleurgesteld was, heeft Netflix het op zich genomen om de serie nog een laatste seizoen te geven op z’n eigen platform. Dit werd zo’n hit dat er nu een 5de seizoen is uitgekomen. Lucifer is een prachtig voorbeeld van de huidige manier van series maken. De kijker bepaald nu meer dan ooit wat er op de buis (of streamingservices) is. Wij als kijker hebben letterlijk de middelen om een serie een extra seizoen te geven. Het bewijst voor de geldschieter, dat de serie het waard is.

 

 

Dus allemaal lekker Lucifer kijken! Niet alleen omdat de vele stemmen al bewezen hebben dat de serie erg vermakelijk is, maar misschien ook omdat Lucifer enorm knap is, z’n Britse accent ons allemaal doet smelten en omdat in elk seizoen een ander bijbels verhaal centraal staat. Het is ook gewoon leuk om goden te zien strugglen in onze wereld. Daarnaast is Lucifer gebaseerd op een gelijknamige comic van uitgeverij Vertigo en we weten allemaal dat ik daar altijd een beetje extra gek op ben.