Onderwatermodel Spelen
Laatste berichten van Patty (alles zien)

Bereid Je Voor Op Zeemeerminfoto’s!

 

Laat me je vertellen over een van de leukste ervaringen die ik tot nu toe heb mogen beleven. Poseren onderwater. Niets is zo cool dan met je staart aan het water in (iets wat ik normaal puur als sport doe) en er een compleet andere draai aan geven. Fantastisch om te zien hoe je er onderwater uitziet. Spannend om te zien of je make-up wel mooi blijft zitten en zien of dat buikje niet te zichtbaar is 😉 Kortom echt een prachtige ervaring met een foto als mooi blijvend resultaat.

Laat me je nu vertellen over een van de moeilijkste dingen die ik tot nu toe heb gedaan. Poseren onderwater. Mijn god wat is dat moeilijk. Je moet op alles tegelijkertijd letten. Zink ik wel diep genoeg, houd ik mijn lichaam in een mooie positie, kijk ik niet te gek en bovenal vergeet ik niet op tijd weer boven te komen want ik ben geen echte zeemeermin en ik kan maar 35 seconden onderwater blijven.

 

Dit ging er allemaal door me heen de eerste keer dat ik een onderwater shoot mocht doen. Ik was nog niet zo lang aan het mermaiden en zwom eigenlijk nooit met mijn staart. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar zwemmen met een staart is veel zwaarder. Het maakte dat ik er minder comfortabel mee was en dat ik niet zo goed wist hoe mijn staart zou bewegen onderwater. Dit was op het European Merfest waar ik een kijkje mocht nemen. Ik had er eerst een onderwater poseer workshop gehad van Mermaid Riia en kon daarna het water in om door Rob Aarsen op de foto gezet te worden.

Je kunt aan deze foto en met name mijn gezicht wel zien dat ik aan alles tegelijkertijd aan het denken was. Ik kijk enorm bedrukt. Wel vind ik dat mijn staart er prachtig uitziet op de foto. Ik lijk wel wat stijf en er zijn een hoop verbeterpunten zichtbaar. Maar dat neemt niet weg dat het ontzettend leuk was. Gelukkig kreeg ik ook superhandige tips van de fotograaf. Wat ik zelf wel erg grappig vind om op de foto terug te zien zijn mijn handen. Ook al heb ik niet de mooiste handen ooit, ik ben wel altijd model geweest voor mijn moeder als ze foto’s wilde maken voor haar nagelsalon. Zo’n beetje het enige waar ik geen commentaar op kan geven op deze foto is de positie van mijn handen!

Nu was ik onlangs in de gelegenheid om met een aantal zeemeerminnen Todi af te huren. Dit is een duiktank in Beringen waar een prachtig onderwaterlandschap is gecreëerd en waar enorm veel vissen zwemmen. Gek genoeg was daar ook dezelfde fotograaf aanwezig. En wat denk je? Hij pakte gerust wat tijd om mij nogmaals op de foto te zetten! De ervaring was compleet anders. Ik zat niet zo meer in mijn hoofd als de vorige keer maar was me van veel meer dingen bewust die ik moest doen. Zo was ik tijdens mijn eerste shoot vergeten om in mijn neus te knijpen zodat er op de foto geen bellen inzitten.

 

Ook was deze fotosessie een stuk dieper wat weer het probleem met zich meeneemt dat je zo lang je adem in moet kunnen houden maar ook dat je ervoor moet zorgen dat je oren niet gaan suizen onder de druk. Hoewel ik dus met zoveel dingen bezig was ging dit allemaal wat meer vanzelf. Ik kon echt merken dat ik een meer ervaren zeemeermin ben geworden. Iets wat echt wel een overwinning is. Ik zwem gemakkelijker met staart, heb meer controle onderwater en kan inmiddels mijn adem anderhalve minuut inhouden.

Is er dan niets meer te verbeteren? Heb je nog niet goed naar de foto’s gekeken! Ik kan nog zo hard werken aan mijn “onderwater-gezicht”, langer onderwater kunnen blijven en oefenen om minder hard naar boven te drijven. Maar het is leuk om de verbetering te zien. Kan niet wachten tot ik weer mag!