Palmer’s Cocoa Butter Formula (Handcrème & Gezichtsscrub)

Cacaoboter schijnt heel erg goed te zijn voor je huid. Het verzacht je huid, vervaagt littekens en gaat tekenen van veroudering tegen. Geen wonder dat er in een hoop verzorgingsproducten cacaoboter zit verwerkt. Zo ook in de Cocoa Butter Formula lijn van Palmer’s. In dit artikel bespreek ik de handcrème en de gezichtsscrub uit deze lijn.

palmers-8611kopieSorry Palmer’s, maar ik vind jullie producten nogal goedkoop ogen. Tenminste, kijk naar de verpakking van de handcrème. Het is zo’n standaard crème verpakking. Het ziet er zelfs een beetje medisch uit. Niet bepaald uitnodigend. Ik ben van mening dat verzorgingsproducten luxe, vrouwelijk of natuurlijk moeten ogen. Niet medisch. Je wilt er als merk toch uitspringen? Dit is hoe je het niet moet doen. De verpakking van de gezichtsscrub is daarentegen wel beter; zachte warme kleuren en een goudkleurig randje als accentje. Maar. Dat logo. Ik weet niet wat het is, want het is niet per se een lelijk logo (en wie ben ik om te zeggen of een logo ‘mooi’ of ‘lelijk’ is?!), maar het past gewoon niet bij het soort product. Als merk in verzorgingsproducten zorg je ervoor dat je logo ook clean is, toch?

palmers-8615kopie-1Ik begin eventjes met de handcrème. De crème is vrij dik, qua dikte is het een beetje te vergelijken met een body butter. Na het aanbrengen op mijn handen, blijft er nog een klein vettig laagje achter. Gelukkig trekt dit na eventjes wachten weg. De geur is wel zo’n typische crème geur, iets waar ik niet echt van houd. Het maakt mijn handen wel lekker zacht. Prima handcrème wat mij betreft. Doet wat hij moet doen.

palmers-8615kopieEn dan de gezichtsscrub. Ondanks de kleur, de bruine scrubbolletjes en het feit dat er cacaoboter in zit, ruikt dit goedje helaas niet naar chocolade. Waar het wel naar ruikt? Ik kan het moeilijk omschrijven, maar het ruikt een beetje zeepachtig. En of de scrub goed werkt? Ja hoor, het doet zijn werk prima. Niet heel speciaal, het doet gewoon wat een goede gezichtsscrub moet doen!

De gezichtsscrub kost €9,69 en de handcrème kost €3,49. Beide producten zijn te koop op Drogistplein.nl.

Deze handcrème en gezichtsscrub heb ik gekregen van Drogistplein.nl.