Philip K. Dick’s Electric Dreams
Laatste berichten van Patty (alles zien)

Wonderlijke werelden, aangrijpende verhalen…

Normaal gesproken vind ik het prettig een review te schrijven over een serie als er net een aflevering van uit is. Zodat de eventuele lezer niet eerst nog zes afleveren moet kijken voor hij of zij “bij is”. Voor Philip K. Dick’s Electric Dreams heb ik echter een kleine uitzondering gemaakt. Dit omdat de serie gebaseerd is op de short stories van science fiction schrijver Philip K. Dick. Dit betekend dat elke aflevering een ander short story vertaald naar “the small screen”, of in mijn geval “the very small screen” van mijn smartphone. Er zijn nu drie afleveringen uit van deze Engelse serie van “Channel 4”. Elke aflevering heeft weer een andere cast, maar dat betekend niet allemaal nieuwe gezichten. Bekende personen die meespelen zijn bijvoorbeeld: Timothy Spall (Harry Potter), Bryan Cranston (Breaking Bad), Richard Madden (Game of Thrones) en Steve Buscemi (Reservoir Dogs).

In eerste instantie vond ik het lastig inkomen. Een aflevering duurt 50 min wat ik op zich al vrij lang vind. Daarnaast word je ondergebracht in een nieuwe wereld of in ieder geval een nieuw concept of interpretatie van onze wereld. Het voelt alsof door de makers aangenomen wordt dat je al wegwijs bent in deze wereld, wat uiteraard niet het geval is. Het verhaal begint gelijk en de mogelijkheden van de science fiction werkelijkheden worden pas gaandeweg duidelijker.

 

In een tijd als deze waarin films van 2,5 uur meer de norm zijn dan de afwijking, film franchises en cinematic universes de nieuwe manier van studio’s is om hun verhaal over te brengen, is het verfrissend om in een verhaal te worden gezet en aan je lot te worden overgelaten te worden.

Het helpt enorm dat de werelden die Philip K. Dick schept rauw en puur zijn. Uitzonderlijk en prachtig terwijl het verhaal verteld word vanuit het oog van de normale mens.

Kortom als je houd van science fiction en je je dus graag onderdompelt in vreemde werelden en de aangrijpende en hartverwarmende verhalen van de karakters die er leven. Ik vind Philip K. Dick’s Electric Dreams een geweldig mooie en goed in elkaar gezette serie waarin je steeds bezig bent met het begrijpen en ontrafelen van het verhaal. Een aanrader!