Photowall – From Sweden With Love

Honderdduizenden foto’s, verspreid over meerdere harde schijven. Dat is het resultaat van bijna twee decennia lang de huisdieren, opgroeiende kinderen, natuur en vakanties digitaal vastleggen. En omdat het doodzonde is om hier verder niets mee te doen, en we heel toevallig nog een plekje vrij hebben op de muur, hebben we besloten één van deze herinneringen uit te laten printen op canvas. En dat hebben we laten doen op http://www.photowall.nl. Hier kun je foto’s ook laten afdrukken op behang, of als poster, maar wij kozen dus voor canvas.

Het bestellen

Na het dagenlange proces van kiezen welke foto we willen en op welk formaat, ga ik naar de site om de foto op canvas te bestellen. Deze site ziet er erg mooi uit, en je kunt er erg makkelijk vinden wat je zoekt. De foto uploaden is uiteraard zo gebeurd, en wat ik heel belangrijk vind, is dat er een mogelijkheid is om te zien hoe de print er uiteindelijk uit komt te zien. Het zou namelijk jammer zijn om een canvas te bestellen, en er bij levering achterkomen dat een deel van de foto mist. Maar dat risico loop je hier niet, want je kunt precies zien op de foto waar de omslagrand komt. Er is zelfs een optie tot het bekijken van de canvas in 3D wat geheel nóg duidelijker maakt. Hierna nog de gegevens van mijzelf invullen, en hij is besteld. En de leveringskosten? Die zijn er niet.

De levering

Ondanks dat de fabriek in Zweden staat, heb ik na twee dagen mijn canvas al binnen. Ik heb vaker een print op canvas besteld, en telkens werd deze gemonteerd geleverd. Wat van de ene kant fijn is, want je ramt een spijker in de muur en hij hangt, maar van de andere kant lijkt het mij nooit een veilige manier van verzenden. De kans op schade is nogal aanwezig. Photowall levert het echter niet gemonteerd, maar als bouwpakket. Maar schrik niet, met het in elkaar zetten ben je maar enkele minuten bezig. Op de site staat zelfs een filmpje met een tutorial mocht je er echt niet aan uitkomen, dit is echter amper nodig. Kwestie van de vier blokken afmeten op de achterkant van het canvas, deze daar dan opplakken, de boel omvouwen en dat dan vastzetten met beugels. Een kind kan de was doen. Er wordt ook een muurbevestiging meegeleverd waarmee je heel makkelijk het canvas kan ophangen.

Foto: Willeke Veldman

Mijn oordeel

Het eindresultaat is werkelijk schitterend. Het materiaal is absoluut van hoogwaardige kwaliteit, en de kleuren zijn levensecht. Er is duidelijk te zien dat men er alles aan gedaan heeft om een topproduct af te leveren. ‘By passionate people’, is te lezen op de site. En dat geloof ik maar al te graag.

Namens Photowall mag PinkGraphics alle lezers korting geven op een bestelling! Vul de code ‘pinkgraphics2020’ in bij je bestelling, en je krijgt een korting van 25%! Let op: deze actie geldt tot eind februari.