Sequence
Laatste berichten van Patty (alles zien)

Vier op een rij maar dan net even anders.

Sequence is vier op een rij voor gevorderden. Het is een lekker simpel spel wat je met iedereen kan spelen en wat elke keer weer spannend is. Ook kinderen kunnen ermee aan de slag want vanaf 7 jaar mag je volgens de doos meedoen. Ook zegt uitgeverij goliath dat je het met z’n tweeën of met een groep tot 12 man kan spelen. Hoelang een potje duurt is echt afhankelijk van het aantal spelers. Naar mijn ervaring duren de meeste potjes met 4 personen ongeveer een kwartiertje. Wij spelen meestal “Best out of 5”, welk team als eerste drie keer wint, en dit duurt dan een klein uurtje.

Wat zit er in de doos?

In de doos bevind zich een speelbord, 104 kaarten (ik gok dat het twee stokken standaard speelkaarten zijn), 48 rode fiches, 48 blauwe fiches en 48 groene fiches. Uiteraard zit er ook een speluitleg bij maar dat lijkt me logisch.

 

Spelverloop

Afhankelijk van het aantal spelers krijg je een aantal kaarten op handen. Om de beurt, met de klok mee, leg je een kaart open voor je op tafel. Je legt dan een fiche in jouw kleur op het corresponderende kaartje op het speelbord. Je hoeft niet aan te sluiten bij een vorige legging maar het is de bedoeling om uiteindelijk twee keer een rij van 5 te maken. Je kunt ook andere spelers blokken door een kaart in hun onafgemaakte rij neer te leggen. Als je een fiche hebt neergelegd moet je daarna altijd een kaart van de stapel pakken om je hand weer aan te vullen.

Er zijn een aantal uitzonderingen op de regel. Zo zijn de hoeken gratis bonussen die mag claimen als het de laatste in je rij is. Ook kun je gebruik maken van de boeren. De boeren in dit kaartspel zijn als het ware de jokers. Je kunt éénogige boeren gebruiken om een fiche van de andere speler weg te pakken en tweeogige om een van je eigen fiches op een plek naar keuze neer te leggen. Heel handig dus!

 

Pluspunten

Het blijft altijd spannend, ongeacht hoe vaak je het spel al gespeeld hebt elke keer is het weer spannend. Er zijn ook nog zoveel varianten mee te bedenken. Je kunt het met meer mensen spelen in teams, je kunt er competities mee maken voor je vrienden of familie. Dit is allemaal leuk maar wat ik echt het allerleukste vind is dat je dit spel echt met iedereen kan spelen. Iedereen kan dit begrijpen en iedereen kan dit spel winnen.

 

Minpunten

Het enige minpunt aan dit spel is dat de kaarten snel kapot gaan. Je gaat dit spel supervaak spelen maar de kaarten gaan snel opraken. Wij vervangen ze dan met twee stokken standaard speelkaarten. Heb je hier geen één- en tweeogige boeren? Dat kun je oplossen door op de helft van de boeren een ooglapje te tekenen. Heel duidelijk![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]