logo
Top

Serieseizoen geopend!

Zoveel series!

 

Er zijn nogal wat series gestart de afgelopen tijd en ik als enorm serieliefhebber kan de kans dan ook niet voorbij laten gaan om deze te scoren. Ik ga ze natuurlijk niet allemaal kijken, zoveel tijd heb ik nu ook weer niet 😉 Van alle nieuwe starters die ik ben tegengekomen ga ik uiteraard alleen kijken wat me aanspreekt. Hier volgt mijn oordeel:

 

Pose” is het verhaal van een 17 jarige danser die uit huis gezet word als hij uit de kast komt als homoseksueel. Maar ook het verhaal van Blanca, een transgender vrouw, die erachter komt dat ze HIV positief is. Om haar “mark” achter te laten op deze wereld, kruipt ze onder het gejuk uit van haar mother om zelf een house te starten.

Een house is een groep die zich verkleed voor “balls”. Maar een house is veel meer dan dat, het is de familie die je kiest. De housemother zorgt voor haar kinderen en bied ze letterlijk onderdak en structuur in het leven. De “balls of town” waar de wedstrijden plaatsvinden blijkt eigenlijk meer een toevluchtsoord voor de mensen die nergens anders welkom zijn. De nadruk word hierbij gelegd op de LGBTQ community. Er is geen geld te winnen met deze balls maar je kunt beroemd worden in de scene. De manier voor de afro amerikanen om zo dicht mogelijk bij “The American Dream” te komen.

Angel, een ander lid van het huis van Blanca, is er klaar mee om gebruikt te worden en vernederd te worden door mannen. Tot ze een man tegenkomt die haar beter wil leren begrijpen.

Pose is met z’n bijna anderhalf uur durende pilot wel even een flinke zit maar gelukkig zit je er vanaf de eerste 5 minuten gelijk in. Wat mij betreft is dit een prima serie maar ik vraag me af of ik dit een heel seizoen ga kijken. De eerste aflevering airde op 3 juni.

De omschrijving van de serie “Succession” schept het idee dat het om een soort Dynasty zou moeten gaan. Hoewel ik persoonlijk de reboot van Dynasty erg vermakelijk vind, weet ik niet of we nu nog z’n serie nodig hebben in ons leven. Ze doen hard hun best om deze serie meer realistisch te laten aanvoelen, meer rauw en eerlijk.

Het gaat in deze serie dus om een disfunctionele multi dollar familie. Er word gescholden, gebruikt en vernederd. Om eerlijk te zijn was ik binnen een half uur al “zoned out”. Ik vind er niet zo veel aan. Het leuke aan Dynasty is juist dat het zo lekker over de top is, ongeloofwaardig en full on glam. Niets daarvan is in Succession terug te vinden. Het gaat hier vooral om de vader, een oude, ietwat verwarde man, en zijn zonen. Die allemaal succesvol zijn (of in ieder geval lijken). Er verschijnt nog een soort verloren neef maar hij is niet echt verloren, gewoon weinig contact. Weer zo’n we doen het wel, maar eigenlijk is er niets boeiend aan. Ook word er gefilmd alsof de paparazzi in dezelfde kamer staat. Heel schokkend en met veeeel inzoomwerk.

Misschien ben ik wel te streng voor deze serie en komt mijn negativiteit vooral voort uit de vergelijking met Dynasty. Jullie hebben het al door, dit is het niet voor mij. Ik heb eigenlijk stiekem de pilot niet eens afgekeken. Ohja de serie is ook gestart op 3 juni.

De pilot van “Dietland” kwam uit op 5 juni en gaat over Alicia AKA Plum. Ze kreeg de bijnaam omdat ze dik is. Het verhaal start bij het feit dat Plum werkt bij een online vrouwenmagazine waar ze de lezersvragen beantwoord. Vervolgens zien we haar naar een meeting gaan om haar te helpen af te vallen. Al snel blijkt dat Plum een maagverkleining heeft staan om van haar gewicht af te komen. Ze geeft aan dat wanneer ze van haar gewicht af is ze sexy, mooi en succesvol zal zijn. In de koffieshop waar ze voor de eigenaar, en goede vriend, wel eens bakt (dit kan ze namelijk erg goed) komt een alternatief gekleed meisje langs. Ze maakt een gemene opmerking naar Plum en later in de aflevering leidt ze haar naar een boek “Dietland”. Een soort haatboek over diëten en over body positivity.

Dit brengt haar uiteindelijk naar de kelder van het bedrijf waar ze werkt. Hier wacht een soort beauty guru haar op. Ze profileert zich als een soort fairy godmother voor Plum. Haar missie is de contactlijst van Plum te bemachtigen. Hierin staan alle treurige meisje die naar het blad schrijven omdat ze zich ongelukkig voelen over hun lichaam. De godmother wil deze meiden bereiken om ze te her programmeren, zoals ze het zelf noemt. Plum besluit dat zowel zij als alle meiden die het blad schrijven het waard zijn om zich goed over zichzelf te voelen en verstuurd de contactlijst.

Om eerlijk te zijn weet ik nog niet zo goed wat ik van deze serie vind. Het is wat mij betreft nog een beetje onduidelijk. Het idee is leuk, een serie met body positivity als uitgangspunt, dit word dat ook leuk weergegeven door een cartoon die Plum soms van zichzelf ziet (hoe ze zichzelf ziet). Maar er is ook een raar sideplot over twee veteranen die vermoord werden. Ik weet nog niet zo goed waar dit toe gaat leiden. Ik denk dat ik van Dietland in ieder geval nog een aflevering of twee ga kijken om te zien wat ik er nu echt van vind.

De volgende serie die ik bekeek kwam uit op 6 juni (jeej m’n verjaardag) en heet “Impulse”. Dit is een scifi serie die gaat over een meisje uit een samengesteld gezin (haar moeder, de vriend van haar moeder en diens dochter). Ze is een loner, een einzelganger en ze is in ieder geval niet blij met het feit dat ze elk half jaar ergens anders woont. Dit heeft er, blijkt later, vooral mee te maken dat der moeder nogal een zwak heeft voor foute mannen.

Henry, ja ongelofelijk maar zo heet ze, heeft te kampen met mentale problemen. Ze valt een aantal keer flauw en na direct te maken te hebben gehad met seksueel geweld gebeurd er iets vreemds. Ze is opeens uit de auto (waar het voorval plaatsvond) en in haar bed met stukken auto om haar transporteren te bewijzen aan haar stiefzusje. Door het ongeluk wat Henry in de auto heeft veroorzaakt met haar verdwijnen is de dader van haar aanranding nu in levensgevaar. De broer van deze jongen is een echte foute gast en ontvoerd Henry de volgende dag na school. Als haar stiefzusje hulp wil halen bij haar vader, komt Henry net de trap af uit haar kamer.

In de allereerste scene van de serie zien we twee mannen vechten op een heel groot verlaten ijsblok in een zee, in wat lijkt op een van de polen. Ze verdwijnselen en verschijnselen steeds van het ijsblok naar de metro en nemen steeds water mee de metro in. Het ziet er superheftig uit tot uiteindelijk de ene man genoeg tijd heeft om de andere man niet aan te raken en zo alleen terug verdwijnselt van het ijsblok. De andere man hier achterlatend. Ohja ik gebruik Harry Potter terminologie, mijn excuses. In de allerlaatste scene zien we deze mannen weer. De ene man ziet er zwaar onderkoeld uit en de andere, de man die zich kan transporteren uiteraard, ziet er goed uit. Hij blijft op afstand kijken tot de onderkoelde man sterft waarna hij in zijn huis verschijnselt.

Wat ik dan persoonlijk irritant vind is dat hij eerst voorbij een soort schilderij van Toscane loopt en vervolgens Frans gaat praten tegen zijn vrouw en kind. Alsof ze je willen neppen en doen denken dat het een Italiaans gezin is. Misschien wonen ze wel in Toscane hoor, dat kan, maar voor nu irriteert het me. Maar niet zo erg dat ik deze serie niet ga blijven volgen. ‘t Lijkt me namelijk echt een topper!

Cloak and Dagger”is de volgende serie op de lijst met een startdatum van 7 juni. Ik kijk al bijna een jaar uit naar deze serie. Het is een Marvel serie en een soort superheldenserie dus ik was al helemaal om. Hoewel ik door het afgelopen seizoen van “Agents Of S.H.I.E.L.D.” een beetje ben teleurgesteld, hoop ik dat deze serie voor mij aangeeft dat ze het ook zonder Netflix kunnen.

Het begint als een jonge ballerina en een straatschoffie, allebei verstrengeld in hun eigen problemen, met een dood gezinslid (haar vader, zijn broer) eindigen in een meer. Tegelijkertijd vind er een vreemde explosie plaats die zowel de ballerina als het straatschoffie krachten lijkt te geven. Het straatschoffie vind en red de kleine ballerina zelfs uit de auto waarin ze te water is gekomen.

Jaren later lopen de twee elkaar per ongeluk tegen het lijf op een feestje vanaf dat moment lijken hun krachten zich te manifesteren. De levens van de jongeren zijn drastisch veranderd. Hij is nu een welopgevoede jongeman in een net huis op een kostschool. Hij speelt basketbal en houd zich keurig aan de regeltjes. Zij “on the other hand” is nu het straatschoffie van de twee. Na het overlijden van haar vader zijn zij en haar moeder alles kwijtgeraakt. Ze wonen nu in een trailerpark (maar spendeert de meeste tijd in een verlaten kerk). Ze steelt om aan geld te komen en snuift wat ze maar kan vinden. Haar moeder lijkt ook nogal een drankprobleem te hebben evenals het probleem van wisselende baantjes. Kortom het is een compleet andere wereld voor de twee.

Oke toegegeven het is niet een serie die je op het puntje van je stoel houd, maar het houd je wel enorm nieuwsgierig. Voor nu zijn bijvoorbeeld de krachten van de twee nog erg vaag. Hij kan verdwijnselen en verschijnselen en zij kan priemen uit het niets maken en teruggaan in haar herinneringen? Ben benieuwd hoe dit zich ontwikkelt. Ik blijf zeker weten kijken!

 

Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn misschien wel net iets te uitgebreide uitleg over de voor mij meest in het oog springende nieuwe series!

Post a Comment