Siren

Siren

Zeemeerminnen zijn creepy AF

 

We kennen de verhalen allemaal, het sprookje “De Kleine Zeemeermin” of de Neverland zeemeerminnen uit “Peter Pan”. Ook de life action zeemeerminnen kennen we allemaal. Denk maar aan de Mako Mermaids van H2O. Nu is daar een nieuwe versie zeemeermin aan toegevoegd. Die van de serie “Siren”.

Dit is alleen niet het zachtaardige, lieve wezen waar we meestal als eerst aan denken bij het woord zeemeermin. Dit lijkt meer het moordlustige ongeremde beest wat we verwachten in zombiefilms. Deze horror versie van de zeemeermin zag ik om eerlijk te zijn eerst niet zo zitten (ik krijg nogal snel nachtmerries). Maar ik hoorde zoveel goede dingen over deze serie dat ik toch maar even ben gaan kijken.

 

De serie speelt zich af in de kustplaats “Bristol Cove”. Naar verluid was dit dorp vroeger een plek waar zeemeerminnen aan land kwamen. Een mysterieuze en stomme vrouw verschijnt in het dorp en er vallen gewonden. Twee mariene biologen gaan op onderzoek uit en willen vooral antwoord op de vraag: “Waar en hoeveel?”.

Wat denk je? Ik vind het fantastisch plus het is niet zo luguber als ik had verwacht. Ik ben dol op deze serie! Nu al! Het mooie is ook dat het vrij realistisch lijkt. Van de manier waarop de zeemeermin zwemt tot aan het willen onderzoeken van het “wezen”. Want laten we even eerlijk zijn, het gebruikelijke verliefd worden op een zeemeermin en ohjee hoe zal dat gaan aflopen is wel een beetje oud aan het worden. Deze kijk op de zeemeermin is verfrissend en nieuw en ik zal dan ook zeker blijven kijken!