Ben je de muziek van de radio zat? Irriteer je je misschien soms aan al die reclames? Of wil je gewoon je eigen muziek op je telefoon afspelen op de autoradio tijdens het autorijden? Met een FM-transmitter is dat allemaal mogelijk, daarmee kun je je smartphone aansluiten op de autoradio. Een FM-transmitter, ook wel FM-zender genoemd, is een klein apparaatje dat inkomende signalen, van bijvoorbeeld je smartphone, uitzendt op de FM-band. De frequentie waarop de signalen worden uitgezonden kan je zelf instellen. Je kunt dus je smartphone aansluiten op de autoradio!

radio-1551247

Welke apparaten kunnen worden aangesloten op de FM-transmitter?

Er kunnen verschillende apparaten worden aangesloten op een FM-transmitter. De meeste FM-transmitters moeten worden aangesloten op de koptelefoon-aansluiting van een apparaat. Apparaten die over een dergelijke aansluiting beschikken zijn onder andere:
– Smartphone
– iPod en iPad
– Laptop
– MP3 speler
– Gameconsole
– Portable DVD-speler

Sommige FM-transmitters kunnen echter ook worden gebruikt wanneer muziek op een SD-kaart of USB-stick staat.

Hoe werkt een FM-transmitter precies?

1. Verbind de FM-transmitter met het desgewenste audioapparaat.
2. Selecteer een lege FM frequentie waarop de muziek moet worden uitgezonden.
3. Selecteer op je radio de gekozen FM frequentie (van Stap 2).
4. Geniet van je favoriete muziek!

Hoe kan ik een FM-transmitter aansluiten?

De meeste FM-transmitters dienen te worden aangesloten op de 12V of 24V sigarettenaansteker van je auto. Een bijkomend voordeel is dat het audioapparaat op deze manier tijdens het luisteren van muziek tegelijkertijd ook wordt opgeladen.

Overige functies

Tech66 heeft verschillende FM-transmitters. De meeste FM-transmitters beschikken over een geheugen voor de gebruikte frequentie en het laatst afgespeelde nummer. De meest uitgebreide FM-transmitter ondersteunt ook Bluetooth apparaten en een MMC-kaart. Door de Bluetooth verbinding is het zelfs mogelijk om door middel van de FM-transmitter handsfree te bellen, dankzij de ingebojede microfoon. Bij een inkomend telefoongesprek schakelt de FM-transmitter automatisch over van de muziek naar de inkomende telefoonoproep. Wanneer deze wordt beëindigd, schakelt de transmitter uit zichzelf weer terug naar de muziek.

Alleen maar je favoriete muziek tijdens het autorijden

Een FM-transmitter kan de oplossing bieden wanneer je graag tijdens het autorijden naar je eigen muziek luistert. Een FM-transmitter kan muziek afspelen van veel verschillende audioapparaten, waaronder smartphones en iPods. De FM-transmitter sluit je aan op de sigarettenaansteker, waarna je een lege FM frequentie kiest. Wanneer je vervolgens op je radio deze frequentie selecteert, kun je onbezorgd naar je favoriete liedjes luisteren!

Bron Tech66

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.