Splatoon 2

Dat Splatoon voor de Wii U boven mijn verwachtingen uit steeg konden jullie in 2015 allemaal wel lezen. Enorm veel plezier heb ik hier aan beleefd en ik kon daarom ook niet wachten op de release van Splatoon 2. Echter had ik er wel een klein beetje bedenkingen bij.. zou het niet een beetje hetzelfde zijn?

Net als op de Wii U blinkt deze game toch echt uit in zijn online modus. Begrijp me niet verkeerd, de single player is best goed te doen, maar erge diepgang qua verhaallijn zit er niet in. Niet erg natuurlijk, want de gameplay is gewoon fantastisch. Zelf zou ik de single player mode omschrijven als één grote training om de besturing en wapens volledig onder de knie te krijgen en dat is natuurlijk erg positief.

Als ik het over de online modus ga hebben, word ik alleen nog maar blij. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat het inderdaad een beetje van hetzelfde is als we hem vergelijken met zijn voorganger, maar negatief vind ik dat niet. Waarom iets veranderen als zijn formule al nagenoeg perfect is? Precies. Daarbij, dat het spel überhaupt te spelen is op de Nintendo Switch – dus portable – dat is al een hele grote verbetering.

Voor de mensen die het nog niet kennen: Bij de online modus van Splatoon 2 – en dan heb ik het over Turf War – is het de bedoeling dat je met je team het grootste deel van de map onder kladdert met jouw inkt. Dit doe je met behulp van jouw gekozen wapen: Variërend van diverse pistolen tot verfrollers. Je kunt ook je tegenstanders tijdelijk uitschakelen door een goede dosis inkt op hen af te vuren. Zo win je wat tijd die je natuurlijk goed kan gebruiken om de map te kleuren met jouw inkt. Aan het einde van het gevecht wordt gekeken welke kleur inkt overheerst. Is dit de kleur van jouw team, dan win je met je team.

Wat ik heel erg gaaf vind aan Splatoon is de background music. Het past precies bij de game en voegt echt iets toe aan de algehele sfeer die de game uitstraalt. Soms zijn game-muziekjes nogal irritant, maar dat ervaar ik bij Splatoon echt totaal niet. Er is echt heel erg zorgvuldig naar de uitstraling van de game gekeken.

Al met al lijkt de game op zijn voorganger, maar is hier en daar bijgeschaafd en dat heeft positief uitgepakt. Ik ben onwijs fan van deze game, het is een must have voor iedere Nintendo Switch bezitter!