Taste on a Stone – APARTT Eten & Drinken
Silvy Elizabeth
Laatste berichten van Silvy Elizabeth (alles zien)

Als je hoort “taste on a stone”, waar denk jij dan aan? Ik zou normaal hebben gezegd: Steengrillen en vlees! Maar nadat ik Taste on a Stone heb ervaren bij restaurant APARTT in Rotterdam, stel ik mijn antwoord even bij. Taste on a Stone.. ik denk aan een kwalitatief goed stuk vlees, gezelligheid, sfeer, een beleving, een houten plank en een hele hete steen.

Taste on a Stone is een nieuw concept bij APARTT Eten & Drinken. Dit sfeervolle restaurantje ligt aan de oude haven in Rotterdam. Samen met een hoop andere bloggers mocht ik het ‘Taste on a Stone’-concept ervaren. We kregen vooraf eerst een welkomstdrankje en er was gelegenheid om een praatje te maken met iedereen.

Voordat ik ga vertellen wat het concept nu eigenlijk precies inhoudt, beginnen we natuurlijk eerst even aan het voorgerecht. Schuif maar aan!

apartt_taste_on_a_stone_eten_drinken_rotterdam-9058Hmm, lekkere dungesneden stukjes vlees. Ik heb echt geen idee meer wat alles precies was, maar het was ongelooflijk lekker. Dit was trouwens niet mijn bord hoor, zoveel kan ik niet op! Wat er op dit bord lag, stond in het midden van een aantal mensen, de bedoeling was dat je er wat vanaf pakte.

apartt_taste_on_a_stone_eten_drinken_rotterdam-9060De liefhebber kon er een stukje vers brood bij pakken.

apartt_taste_on_a_stone_eten_drinken_rotterdam-9064Lekker soepje, ook dit smaakte erg goed. Het was niet veel, maar het was erg sterk van smaak.

apartt_taste_on_a_stone_eten_drinken_rotterdam-9065Genoten van het voorgerecht? Ja? Top, dan gaan we nu over naar het hoofdgerecht. Eindelijk was het zo ver: Taste on a Stone!

Op een houten plank met daarin een steen die verwarmd is tot wel 400 graden celsius, wordt een stuk rauw vlees geserveerd. En ja, je maakt zelf je stukje vlees klaar naar eigen smaak. Het is very healthy, want er wordt geen olie of boter gebruikt. Slechts wat kruiden en een beetje zeezout. En doordat het vlees als één stuk wordt opgediend, blijven de sappen in het vlees en blijft het veel malser.

apartt_taste_on_a_stone_eten_drinken_rotterdam-9075Kijk deze beauty! Je moet het stuk vlees zelf klaarmaken, dus ook zelf omdraaien. Dat maakt dineren toch een beetje specialer, toch? Het is wel een erg dik stuk vlees, dus het duurt een tijdje voordat hij gaar is. Je kan er natuurlijk ook een kleiner stuk vanaf snijden, dan gaart dat stukje ietsje sneller. Vind je dat je stuk vlees te snel gaart? Dan kan je hem eventjes naast de steen, op de plank leggen.

apartt_taste_on_a_stone_eten_drinken_rotterdam-9082Er werden onbeperkt lekkere frietjes en aardappeltjes bij geserveerd. Ik ben een enorme frietliefhebber (slecht, I know), dus ik werd hier natuurlijk heel erg blij van. We kregen ook nog een frisse salade en in de plank zaten bakjes met 3 verschillende sauzen. Daarnaast kregen we er ook nog een geselecteerde rode wijn bij, die ook heel erg goed te doen was. Hij paste er perfect bij.

apartt_taste_on_a_stone_eten_drinken_rotterdam-9083Maar we hebben geen bord, waar laat je je eten dan? Gewoon, op de plank natuurlijk. Er is genoeg ruimte naast de steen.

apartt_taste_on_a_stone_eten_drinken_rotterdam-9086Gelukkig hoeven we zelf de steen niet schoon te maken na afloop! ;) De stenen om mij heen zagen er na afloop overigens wel beter uit dan mijn steen, ik denk dat ik gewoon een soort van ramp ben als het aankomt op koken, grillen en bakken, haha.

Wat ik ervan vind? Ik vind het een geweldig concept. Op deze manier dineren bij APARTT is echt een beleving, iets wat je een keer gedaan moet hebben. De kwaliteit van het vlees is toppie en het restaurant heeft echt een fijne sfeer. Wat ik vooral goed vind aan dit concept, is dat je vlees altijd warm is. Hoe vaak gebeurt het niet dat je bij een restaurant een lekker groot stuk vlees krijgt geserveerd en dat hij bij het laatste stuk alweer een beetje klein lauw is? Daar heb je met dit concept gelukkig geen last van.

Ik heb vorige week al kennis mogen maken met deze steen, maar sinds 1 december kan iedereen kennis maken met dit steengoede concept.