Te Veel Superheldenseries!?
Laatste berichten van Patty (alles zien)
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kan dat?

Kunnen we het even hebben over de hoeveelheid superheldenseries op tv? Ik weet het ik heb wel eens een soort “guide through” geschreven over welke series wel de moeite zijn en welke niet. Maar even serieus, het loopt nu allemaal wel heel erg uit de hand vind je niet? De ene na de andere superheldenserie vliegt je om de oren. Van series over totaal onbekende superhelden als “The Umbrella Club” naar series met helden waar je misschien al per ongeluk eens wat over gehoord hebt als “Doom Patrol”.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben enorm dol op superheldenseries en ik vergeef ze best het een en ander. Slecht acteerwerk, slechte stunts, slechte special effects. Want ik houd van het verhaal.

 

 

Laat dit nu net het probleem zijn met veel van de nieuwe superheldenseries (niet per se de net genoemde). Er zit geen verhaal meer in. Of, ook een optie, ze willen het zo groots opzetten dat het verhaal veel te traag verloopt en ik gewoon mijn interesse verlies. Ik probeer nieuwe superheldenseries altijd een kans te geven, ongeacht de cast of de grote van de productie maar de laatste tijd kom ik regelmatig niet door de eerste aflevering heen. Neem bijvoorbeeld “Black Lightning”. Hier heb ik de helft van de eerste aflevering maar van gezien, evenals “Doom Patrol”.

Misschien is het dan ook niet helemaal eerlijk van mij om een oordeel te vellen over deze series. But keep in mind, ik vind praktisch alles leuk, grappig of interessant als het op superhelden aankomt en als je mij al niet kan boeien in de eerste 20 minuten, dan gaat het lastig worden. Ik denk ook dat als je minstens op een derde van de aflevering bent je ook wel een beetje een idee mag krijgen van waar je naar aan het kijken bent, of in ieder geval gehypnotiseerd genoeg aan het kijken bent om niet door te hebben dat je geen idee hebt waar je naar aan het kijken bent.

 

 

Ook denk ik dat we niet opeens de meest exotische, meest obscure superhelden opeens uit die ene doos moeten halen die nog ergens achterin op zolder onder een grote laag stof lag. Dat stof lag er niet voor niets op. Ik snap dat we allemaal productiehuizen zijn en allemaal graag lekker mee willen verdienen op de superheldenride maar ik denk niet dat hete helpt om veelal middelmatige of soms zelfs slechte series uit te brengen. Het lijkt mij dat we het fantastische superhelden genre dan veel sneller beu zijn.

 

Maarja dat is alleen maar mijn mening ;)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]