The Boys
Laatste berichten van Patty (alles zien)
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een nieuwe superheldenserie??

 

“The boys” is weer een nieuwe serie in het superhero genre. Ja ik vind dat dit inmiddels is uitgegroeid tot een waar genre. “The Boys” is gebaseerd op de gelijknamige comic van WildStorm en Dynamite Ent. Ik was in eerste instantie niet zo enthousiast omdat ik vind dat superhelden een beetje uitgemolken worden (zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen). Nu trok deze serie me toch wel aan omdat ik, nu het zomerseizoen toch echt is aangebroken, zin heb in iets luchtigs en iets met meer humor.

 

Al bij het zien van de eerste paar minuten blijkt dit het geval te zijn. Ik zie een knock off Wonderwoman en een soort symbiose van Captain America en Superman. Allemaal zo over de top cliché dat het grappig word. Hero saves the day met een brede lach op het gezicht en heeft achteraf nog tijd voor een selfie. Waarschijnlijk exact hoe het er aan toe zou gaan IRL.

 

En dat vind ik juist zo leuk aan deze serie. Het erkent dat superhelden de normaalste zaak van de wereld is geworden. Lekker jezelf niet te serieus nemen. Ook is de serie goed in het naar voren brengen van de dramatische problemen die superhelden met zich meebrengen, alweer op een komische manier. Zo rent een wannabe Flash zo snel dat hij dwars door iemand heenloopt die daardoor ter plekke veranderd in een plas bloed. Beetje gory ook 😉 Maar ook thema’s als #metoo komen aan bod, evenals het gebruik van superhelden voor geheime operaties.

 

The Boys geeft mij weer het vertrouwen in superhero series. Het is luchtig en heftig tegelijkertijd, het is grappig en brutal en hoewel er best wat heftige momenten plaatsvinden heeft “The Boys” vooral veel lol met hoe superhelden in het dagelijks leven zouden passen. Een aanrader![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]