The Walking Dead: Road To Survival

Sinds een paar maanden speel ik The Walking Dead: Road To Survival, op het eerste gezicht lijkt het op een van de vele Clash of Clans clones maar niks is minder waar!

The Walking Dead staat natuurlijk bekend door de hitserie van AMC maar het originele verhaal komt van de comic book series van Robert Kirkman. De comic book line begon ook al veel eerder dan de serie namelijk al in 2003. Nadat de serie een hit werd was het natuurlijk afwachten op The Walking Dead games, en die kwamen er zeker! Om maar even ergens te beginnen kregen we de Telltale game series ervan. The Walking Dead als een emotionele game waar je keuzes moet maken die de verhaallijn kunnen beïnvloeden, inmiddels zitten we al op season 3 van de game en season 8 van de serie is onderweg! Nu de serie alleen maar groeit en mobile games ook steeds groter worden was het maar wachten op een The Walking Dead game voor op je telefoon en die zijn er nu in overvloed! De meeste spreken mij persoonlijk niet zo aan maar “The Walking Dead: Road To Survival” is net wat anders dan de rest, je verzameld eten, bouwmaterialen en survivors, hiermee maak je progressie in het spel waardoor je je teams sterker kan maken!

Rechts boven aan de afbeelding zie je het food balkje, materialen balkje en het aantal survivors, daarnaast staat ook nog een balkje met munten ernaast, daar kom ik zo op terug!

Voedsel verzamel je om je karakters sterker te maken. De karakters verschillen in kracht en zeldzaamheid, dit varieert tussen 1 ster (ultiem zwak) en 5 sterren (het sterkste wat je kan krijgen). Wanneer je een hoog genoeg level hebt bereikt kan je ook door de nieuwste update een 5star karakter veranderen naar een 6star karakter, dit is niet makkelijk maar zeker mogelijk! Je karakters kan je sterker maken door ze te upgraden, hiervoor moeten ze eerst op hun max level zijn. Dat ze worden door ze andere karakters te voeden. Ook hebben alle karakters een personality en een trait.

De traits zijn alert, fast, strong en tough. De trait staat voor welk wapen het karakter gebruikt en speelt als een steen-papier-schaar-spel waarin fast>tough>alert>strong>fast enzovoort de regel is.

De personality is wel belangrijk voor het sterker maken van je karakter, als je je karakter voedt met een karakter met dezelfde personality dan bestaat de kans dat je “Adrenaline Rush” sterker wordt. Dat is een karakters zijn “Special Move” waarmee je je teammates geneest, sterker maakt of de tegenstander(s) aanvalt met extra damage of extra effecten, dit kan je eens in de paar beurten doen.

Elk karakter heeft zijn eigen persoonlijke specialiteiten daaronder valt:

De Adrenaline Rush, daar hebben we het al over gehad maar op de afbeelding zie je hiervan een beter voorbeeld.

De Leader Skill is een extra die je team krijgt als dat karakter de leader van het team is, dat kan vallen onder extra damage, resistance of hp.

De Special Skill is een extraatje dat sommige karakters hebben, hieronder valt bijv, life steal, een heal wanneer je karakter sterft, execution enzovoort.

Bouwmateriaal kan je gebruiken om de gebouwen in je stad te upgraden, hierdoor worden ze efficiënter en krijg je progressie in je stad.

Food en materialen kunnen ook gebruikt worden voor battle items zoals granaten, healing drinks en extra buffs. Hiervoor heb je ook materialen nodig die je krijgt door missies te doen en stages te voltooien.

De survivors kan je gebruiken om karakters te maken, maar vergis je niet! survivors zijn geen karakters, het is eigenlijk meer een soort van materiaal dat gebruikt om je sterkere karakters mee te maken via training grounds, hier kan je 1star en 2star karakters maken die je over het algemeen alleen maar gebruikt om je sterkere karakters nog sterker te maken. Survivors krijg je door missies of stages te voltooien.

De hoeveelheid sterren die bij een karakter staan, zijn zoals ik al zei voor zeldzaamheid maar je zal ook snel genoeg merken dat al vanaf 3 sterren de karakters bekend beginnen te worden. Bijna alle bekende karakters hebben een 3star versie en echt bekende zoals Rick, Maggie, Carl, Negan, Morgan, Michonne enzovoort hebben zeker 5star karakters, misschien zal je niet alle karakters direct herkennen want die spel is gebaseerd op de comics en niet de serie. Dus jammer genoeg zit Daryl niet in de game.

Wanneer je progressie maakt in de game en elke dag inlogt krijg je ook per dag een prestige reward, daarin zitten handige items en ook prestige punten waarmee je een hogere prestige wordt zodat je weer extra dingen unlockt en soms karakters krijgt. Uit de prestige box krijg je ook prestige tokens die je kan inruilen voor karakters, hierdoor is het spel geen pay to win omdat iedereen hier toegang toe heeft!

Tokens krijg je op verschillende manieren, door events, raiden(waarbij je andere spelers aanvalt) en missies te doen. De tokens kan je inwisselen voor verschillende soorten karakters en items. Hierbij krijg je een willekeurig karakter die bij de tokens hoort. Je kan ook speciale karakters krijgen door munten te gebruiken, deze kan je verdienen met world stages te voltooien en reclamevideos te kijken, je kan ze ook kopen maar ze zijn best wel prijzig.

Soms zijn er ook events zoals Shiva force, hierbij komen er op de road map extra stages die je voor een bepaalde tijd kan spelen en waarbij je verschillende collectibles verzameld en die je kan inwisselen voor items of karakters. Op de road map zijn nog meer dingen te vinden zoals gear hunts, dagelijkse events voor extra food, materialen en items.

Buiten de road map heb je ook nog een world map waar je verschillende stages hebt in verschillende delen met een storyline. Het is geen hele goede storyline en gezien je tussendoor veel tijd moet steken in het sterker maken van je karakters valt hij ook moeilijk te volgen. De stages op de world map en road map kosten brandstof, dit is zodat je niet aan een lopende band door kan spelen en het je een beetje remt in je progressie in het spel.

Buiten de world map en road map kan je ook nog raiden, kan je territories claimen voor kleine extra’s, is er een survival road, je kunt raiden, ieder heeft zijn eigen vorm van brandstof, eens in de paar weken is het ook war, dit is een groot event waar je probeert een gebied te claimen en te strijden met je faction om zo hoog mogelijk op het leaderboard te komen.

Bij survival road moet je stages voltooien door middel van te voldoen aan de eisen die de missie je geeft, door dit te doen krijg je punten die je later kan besteden in de shop voor items of karakters.

Bij het voltooien van stages krijg je ook items, resources, wapens en exp. Items kan je gebruiken om andere items te maken of om karakters te upgraden, meestal krijg je de items vanzelf maar sommige items zijn zeldzamer en moet je krijgen door middel van tokens of gear hunts. Wapens kan je aan je karakters geven om ze sterker te maken. Deze hebben ook een sterren systeem en kan je ook voor punten in de shop kopen, hoe meer sterren hoe specialer het wapen is en soms hebben zeldzame wapens extra effecten.

Exp spreekt best wel voor zich, dat heb je namelijk nodig om een hoger level te bereiken en dat is belangrijk voor je progressie in het spel.

Persoonlijk kan ik mij uren vermaken met dit spel. Het is behoorlijk verslavend en is een echte must voor The Walking Dead fans! In de afbeeldingen kan je een beetje zien hoever ik op dit moment ben en ik heb zelf nu net mijn eerste paar 5star karakters, daaronder vallen  The Governor, Tyreese en Ezekiel. Mijn persoonlijke doel is toch wel mijn favoriete Telltale games karakter Kenny vrij te spelen! Ik zou zeggen probeer het spel uit en laat je feedback weten!