Verhuizen
Silvy Elizabeth
Laatste berichten van Silvy Elizabeth (alles zien)

Als er één ding is waar ik vanaf jongs af aan een hekel aan heb, dan is dat verhuizen. Begrijp me niet verkeerd: een nieuwe plek betreden vind ik geweldig, maar het verhuizen zelf (lees: spullen inpakken en vervoeren) vind ik verschrikkelijk. En dan begin ik nog niet niet eens over de adreswijziging die je overal moet doorgeven..

Zoals jullie misschien al weten, ben ik in februari verhuisd. Zelf kwam het aanbod van het appartement waarin ik nu woon een beetje uit de lucht vallen, dus ik was niet echt voorbereid. Ik wist niet wéken van tevoren dat ik ging verhuizen. Ook ging het tekenen van het huurcontract super vlot, dus alles moest in sneltreinvaart. Ik wilde natuurlijk liever niet een maand huur betalen, terwijl ik er niet eens in woonde. Dus er werd snel verbouwd (lees: muren schilderen en vloer leggen) en ik kon er binnen no-time in. Dat betekende dus ook dat ik binnen no-time al mijn spullen moest inpakken en dit moest vervoeren. Niet de ideale situatie: Spullen werden gewoon in verhuisdozen gegooid (niet letterlijk) en deze dozen werden niet gelabeld. Met als gevolg dat ik op geen ene logische wijze mijn spullen uit kon gaan pakken.

Een voorbeeld van hoe het NIET moet: Alles willekeurig in tassen doen en de auto volladen. Het is wel snel ingepakt, maar uitpakken is een ramp.

Gelukkig is het een leerproces geweest en heb ik onder andere geleerd dat je tijdens een verhuizing geordend te werk moet gaan. Hoewel dit meer tijd lijkt te kosten, zal het je tijdens het uitpakken heel veel tijd besparen. Daarnaast heb ik nog een hele andere goede tip: De verhuischecklist. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat er zoiets bestond, maar het is echt een uitkomst!

Nu ben ik heel erg blij dat ik een appartementje heb op de begaande grond. Ik zou er niet eens aan willen denken hoe ik al mijn zware spullen boven zou moeten krijgen! Ik bedoel, een wasmachine of koelkast zou ik echt niet kunnen dragen. Maar ook daarvoor bestaat er een oplossing: Een verhuislift huren. We willen natuurlijk altijd zo veel mogelijk besparen en alles zelf doen, maar wat nou als je je peperdure koelkast van de trap laat vallen? Ik denk dat je dan meer kwijt bent dan aan zo’n lifje, dus volgens mij is het de perfecte uitkomst.