logo
Top

“Waarom draag je altijd dezelfde bril?”

Mensen die brillen dragen: Waarom dragen jullie altijd dezelfde bril?! Vinden jullie het niet raar dat je dezelfde bril die je tijdens het sporten op zet, ook draagt tijdens het kerstfeest? En dat je diezelfde bril ook draagt tijdens een begrafenis en verjaardag? Terwijl je je kleding, accessoires, make-up en sieraden eigenlijk ook aanpast aan de gelegenheid. Waarom je bril niet dan? Omdat je er maar eentje hebt? Waarom?

Toen ik een paar maanden terug samen met Denise op de persdag van Dijksman Communicatie was, werden we overspoeld met leuke merken en nieuwtjes, maar wat mij het meeste is bijgebleven is LOEK.

LOEK is een merk wat zich afvroeg waarom veel brillendragers vaak maar één bril hebben en dus iedere dag dezelfde bril dragen, terwijl je outfit bijna iedere dag anders is. Je moet je bril af kunnen stemmen op de outfit die je draagt, net zoals iedere andere accessoire, toch? LOEK vindt van wel en heeft daarom een iets heel leuks bedacht: Een abonnementendienst op brillen waarbij je ieder seizoen een nieuwe bril mag uitzoeken!

Je betaalt €15,- per maand en iedere maand krijg je een brilcredit. Met deze credits kun je vervolgens een bril kopen. Met 3 credits (dus na 3 maanden) kun je gratis een LOEK bril uitzoeken en deze krijg je op sterkte thuisgestuurd! Dat betekent dus dat je in één jaar vier brillen hebt en in twee jaar heb je er acht! Volgens mij is er geen snellere goedkope manier om je brillenstash mee uit te breiden.

silvy-loek-9756kopieZelf heb ik pas een nieuwe bril (jep, je raadt het al: Van LOEK) en ik ben er ontzettend blij mee! Op de webshop van LOEK heb ik kunnen kiezen tussen honderden monturen en ik ga je vertellen: Kiezen is moeilijk. Gelukkig kun je op de webshop de bril ‘online passen’ oftewel, kijken hoe de bril jou staat. Dat maakt het kiezen toch een stukje gemakkelijker. Maar het kiezen van een montuur is wel een feestje, zéker als je dit elk seizoen mag doen!

SILVY-9730-2kopie2LOEK heeft naast brillen ook zonnebrillen!

silvy-loek-9800kopieIk vind het concept van LOEK echt heel erg tof en zeg eerlijk: Ze hebben wel een punt gemaakt. Je bril is onderdeel van je outfit en je hoort niet iedere dag dezelfde op te hebben. Ik maak me er zelf ook een beetje schuldig aan. Ik had twee brillen, waarvan eentje heel oud en versleten eruit ziet, dus die draag ik nooit meer. Mijn andere bril draag ik dagelijks, ik zet eigenlijk altijd deze bril op. De enige manier hoe ik er anders uit kan zien is door mijn lenzen in te doen, dat deed ik ook vaak voor speciale gelegenheden. Ik heb er eigenlijk nooit aan gedacht om meerdere brillen aan te schaffen. Ik zag mijn bril als een hulpmiddel, een onderdeel van mijn uiterlijk. Maar eigenlijk moeten we het zien als een accessoire waarmee we kunnen variëren. Een abonnement afsluiten kan gemakkelijk via LOEK.nl!

Brillendragers: Hoeveel brillen hebben jullie?

Comments

 • Danielle
  augustus 12, 2015

  Ik heb er één en die draag ik dus ook als ik ‘m op moet. Maar ik ben niet zo van de matching. Heb elke dag dezelfde plugs in en ook dezelfde ring om. Dus I don’t really care. 😆

  Het concept vind ik wel grappig moet ik eerlijk bekennen!

 • Stephanie
  augustus 12, 2015

  Leuk concept! Ik heb één bril, maar draag eigenlijk voornamelijk mijn lenzen. In de avond draag ik mijn bril (als ik bijv. thuis achter de pc zit), anders eigenlijk vrijwel nooit. Voor mensen die inderdaad dagelijks een bril dragen is dit heel tof!

 • Godelieve
  augustus 12, 2015

  Leuk idee!
  Ik heb twee brillen een leesbril en mijn gewone dus ik verwissel mijn brillen vaker op een dag 😉

 • Susan | ishootlovee.com
  augustus 12, 2015

  Zelf heb ik ook maar één bril. Echter draag ik deze alleen wanneer ik ga autorijden of in sommige gevallen op school. Om die redenen vind ik het voor mijzelf niet nodig om meerdere brillen te hebben. Maar wel een leuk initiatief.

  Liefs, Susan

 • Fleur
  augustus 12, 2015

  Tja, als je het zo beschrijft is één bril ook wel saai. Ik heb mijn leven al één bril (uiteraard wel verschillende brillen) gehad. Ook heb ik sinds zes jaar lenzen die ik nu weer sinds een maand afwissel met mijn bril. In mijn geval, omdat ik mijn bril afwissel met lenzen, zou een tweede bril niet nodig zijn. Maar ik kan mij wel voorstellen dat mensen dit hebben om er toch een speciale draai aan te geven, ik geef jullie dan ook groot gelijk:).

 • Emmy
  augustus 12, 2015

  Ik heb al 9 jaar dezelfde bril en wil dolgraag een nieuwe.. maar kost veel geld omdat ik best dure glazen heb.

Post a Comment