Waarom medialand nep is
Silvy Elizabeth
Laatste berichten van Silvy Elizabeth (alles zien)

Ik ben enigszins viral gegaan. Nouja, viral is misschien wat overdreven, maar menig tindermatch wist wel opeens precies wie ik was.

Hoe het begon

Het was 29 mei 2018. Het was avond, ik zat op bed en ik verveelde me een beetje. Ik luisterde op dat moment naar Ed Sheeran en dacht aan het concert waar ik op 28 juni 2018 heen zou gaan. Vorig jaar m’n kaartje gekocht samen met iemand anders, maar uiteindelijk besloten zonder diegene te gaan.

Dus: Alleen. Heb ik totaal geen problemen mee, ik heb zelfs een bed & breakfast in de buurt geboekt om het mezelf wat comfortabeler te maken. Ik kan best wel genieten van dingen in m’n eentje te ondernemen, da’s het probleem niet.

Maar tóch leek het me ergens wel leuk om op zoek te gaan naar iemand die ook naar het concert gaat en misschien samen met mij wilde gaan. Dus ik opende Facebook, en begon te typen:

!! OPROEP!!
Hoi iedereen! Op 28 juni ga ik naar het concert van Ed Sheeran in de Amsterdam Arena. Helemaal alleen. Nu vind ik het totaal niet erg om alleen te gaan, maar gezelschap is áltijd leuker.

Ik heb zelf geen extra kaartje voor het concert, dus ik zoek iemand om mee samen te gaan die al reeds een kaartje heeft (staanplaatsen).

Daarnaast heb ik van 27 juni t/m 29 juni een bed & breakfast geboekt vlakbij de Amsterdam Arena zodat ik lekker uitgeslapen in de rij kan gaan staan en niet naar huis hoef te reizen ná het concert. Je voelt ‘m al aankomen: dit is een kamer voor twee..

.. Dus ben of ken jij een leuke vrijgezelle gozer (HAHA, I’m not even kidding) die 28 juni naar Ed Sheeran gaat én gratis wil overnachten in een B&B? LET ME KNOW.

(Oké, was wel een grapje, ik zoek gewoon gezelschap, mag dus iedereen zijn)

DELEN IS LIEF.

Grapje dus

Omdat ik het leven niet altijd even serieus neem, besloot ik er een soort van grapje van te maken. “Ben of ken jij een leuke vrijgezelle gozer?”, I mean, ik ben immers vrijgezel, dus waarom niet? Onderaan mijn post leg ik nog even uit dat het weldegelijk een grapje is en dat het niet echt uit maakt. Het lijkt mij net zo gezellig (en misschien nog wel gezelliger) om met een meisje te gaan.

Mensen begonnen dit massaal te delen en maakten er hun eigen versie van. “SILVY ZOEKT EEN DATE VOOR ED SHEERAN” werd er boven de gedeelde posts geschreven. Kei grappig, dus ik besloot de kop van mijn oproep aan te passen naar: ” !! HELP SILVY AAN EEN DATE VOOR ED SHEERAN !! ”

Omroep Brabant pikte mijn oproepje op en daarna is het heel erg snel gegaan. Ik kwam ’s ochtends op de radio bij Omroep Brabant, er werd een artikeltje aan mijn oproep gewijd en toen deze op Facebook werd gedeeld ging het allemaal nog sneller.

Ik werd benaderd door verschillende radiozenders en andere media. 3FM wilde mij in hun programma, Radio 2, FunX en nog wat andere kleine radiostations. Ik werd overdonderd, maar naïef als ik ben, besloot ik gewoon overal op in te gaan.

Achteraf gezien heel dom.

Thanks voor het naaien 3FM

Wat ben ik verschrikkelijk genaaid door jullie. Ik kreeg op Facebook een berichtje van de redactie dat ze mij graag in hun radioprogramma wilden, naar aanleiding van mijn Facebookpost. Het leek me ontzettend leuk mijn verhaal te doen en te vertellen wat er de afgelopen dag op me af is gekomen. Er werd een tijd afgesproken dat ik gebeld zou worden en dan zou er interviewtje plaatsvinden. Althans, dat is wat ik eruit begreep.

Ik werd inderdaad gebeld op de afgesproken tijd en ik kreeg eerst de redactie aan de lijn. Er werd uitgelegd dat ik in het programma van Frank terecht zou komen. Toen werd er uitgelegd dat er in het programma meerdere bellers zijn en dat ik de tweede beller ben. Ik begreep niet helemaal hoe of wat, maar ik liet het wel op me afkomen.

Ik werd doorverbonden met het programma en ik luisterde mee met de uitzending, tot het mijn beurt was. Maar toen kwam de aap uit de mouw: Het bleek helemaal niet om een interviewtje te gaan. Het bleek een radioprogramma te zijn waar mensen naartoe kunnen bellen om een oproepje te doen of iets te vertellen. OFTEWEL: Nu leek het net alsof ik ZELF naar de studio had gebeld om aandacht te vragen voor mijn oproep. Dus ik leg live op de radio uit dat ik er geen fuck van begrijp en dat ik door 3FM zelf ben benaderd. “Oh, dat zal de redactie dan wel hebben geregeld?!” hoorde ik Frank, de presentator, heel erg verbaasd zeggen. JA DOEI?! Alsof hij er niet van op de hoogte is dat er geen hond zelf naar de studio belt en dat de redactie zelf mensen moet regelen.

3FM, jullie hebben mij neergezet als wanhopige chick door te doen alsof ik contact met jullie heb gezocht, terwijl jullie mij hebben benaderd met onjuiste informatie. Klasse hoor, echt klasse. Ik zou NO WAY zelf naar jullie hebben gebeld, voor geen miljoen. Daarnaast, als ik wist dat ik mijn oproepje zou moeten gaan promoten op de radio dan was ik er niet eens op in gegaan.

Radio 2 verdraait de waarheid

Ook Radio 2 wilde mij in de uitzending hebben. Door mijn 3FM-akkefietje besloot ik wat voorzichtiger te zijn en te vragen in wat voor soort programma ik zou komen en of ze me kunnen voorbereiden op de vragen die gesteld zouden worden. Het zou een interviewtje betreffen en een voorbereiding was geen probleem. Dus ik besloot media-land nog een kans te geven. Tijdens de voorbereiding werd er aan mij gevraagd of ik het erg vond dat ze mijn verhaal een beetje aan zouden passen. Wat????! Ja, ze wilden de focus leggen op het feit dat ik EEN JONGEN zoek voor Ed Sheeran. Ik zou tijdens het interview niet mogen vertellen dat het is begonnen als grap en ik mocht ook niet benoemen dat ik ook graag met een meisje zou willen gaan. Ik vertelde dat ik hiermee niet akkoord ga en dat ik gewoon het échte verhaal zou willen vertellen. Dit was goed.

Een paar uur later kreeg ik tóch weer een berichtje van Radio 2 dat ze het interview met mij willen afblazen. De reden? Het verhaal zou niet interessant genoeg zijn als ik zou benoemen dat het is begonnen als grapje en dat ik ook erg tevreden zou zijn met vrouwelijk gezelschap. SAY WHAT?!

Omroep Brabant for the win

Omroep Brabant gaf mij wél de kans om mijn verhaal te doen in het radioprogramma ’s ochtends. Ik heb gewoon kunnen vertellen hoe het zit en er zijn wederom grapjes gemaakt over het vinden van een jongen, de bed & breakfast en het samen slapen. Het werd niet geheel serieus genomen en dat was ook de insteek van mijn oproep. ’s Avonds kwam ik nog een keer in de uitzending en toen ben ik benoemd tot Brabander van de Dag omdat ze mijn oproepje echt heel tof vonden.

Hoe voelt het nou om voor een dagje BN’er te zijn?

Ja, kut dus. De aandacht was in het begin érg geinig, maar het is zó vermoeiend. Ik kreeg HONDERDEN berichtjes van mannen. Vieze oude mannen, mannen die willen profiteren, mannen die alleen even met me willen ‘slapen’, creeps, wanhopige types en enkele leuke gozers. Vrienden, kennissen, iedereen appte me de hele dag door. Mijn telefoon sloeg op hol! Jep, ik heb het onderschat.

En? Heb je een date gevonden?

Nee. Ik ga het namelijk niet doen. Ik ga niet met een onbekende gozer een hele avond + nacht besteden. Met een chick zou ik dit nog wel aandurven, maar met een gast niet. Het was niet voor niets als grap begonnen. En ja, daarom heb ik de post offline gehaald.

Sorry voor deze anti-climax.