What Thing?
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Swamp Thing!

 

Ja hoor we hebben alweer een nieuwe serie met een comic book background. Oké, to be fair, heel veel series hebben een comic book achtergrond. Ook de series van wie je het misschien niet direct zou verwachten zoals iZombie en Lucifer. Die toevallig ook allebei DC zijn, of Vertigo als je een echte mierenneuker bent 😉

 

Laat ik maar snel beginnen met kijken want er is nu, een kleine week nadat de pilot uitgezonden is, al rumoer rond. Daar zullen we het straks nog wel over hebben. Ik kan namelijk niet wachten!

 

Je ziet al in de eerste vijf minuten al dat deze serie megaveel geld heeft gekost om te maken. Dit is duidelijk niet een serie waar ze licht over hebben gedacht als je het budget zo eens inschat. Dus na de korte inleiding volgt de intro. Deze doet me machtig veel denken aan de stijl van intro’s van de Marvel Netflix series. Wat ik persoonlijk niet verkeerd vind, ik raak daar wel door geïntrigeerd.

 

De serie voelt bijna aan alsof het zich in het begin van een zombie Apocalyps afspeelt. Veel grijs/groen-ish achtergronden en duistere achtergrondmuziek. Donkere beelden maar thank the gods niet Battle of Winterfell donker. Ik ben gelukkig echt dol op labotest scenes. Want deze serie zit er vol mee and I’m living for it! Ik hou wel van de biologische/scheikundige benadering.

 

Ik weet zelf niet superveel van Swampy maar ik wist dat het van origine een DC comic was. Oftewel right up my alley! En oh wauw, wat is deze serie prachtig om naar te kijken. Ik vind het nu al jammer dat er geen 2de seizoen komt. Dit is dus de rumoer die nu speelt rondom de serie. Het tweede seizoen is 6 dagen na de 1ste aflevering gecancelled in verband met een foutje in het papierwerk. Dit leverde een begrotingsprobleem op. Een seizoen kost 80 miljoen en er was maar 40 miljoen. Best een grote “oepsie” dus.

 

Even terug van de politics naar de serie zelf. Hoewel deze serie lijkt alsof hij in de horror categorie thuishoort en ik hier echt niet van houd viel het me nog alles mee. Het is meer fantasy dan horror gelukkig… Deze serie ga ik voor dit ene glorieuze seizoen zeker zien![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]