Ze zijn weer hip: Tijdelijke tatoeages

We kennen ze allemaal wel: Van die tatoeages die je vroeger bij de kauwgom of een schatkistijsje (kennen jullie die nog?) kreeg. Super stoer natuurlijk, zo’n tijdelijke tatoeage. Een tribal of Pikachu op je bovenarm. Ik weet niet of ze nog steeds bestaan of dat het een 90’s kid ding is, maar ik heb ze al heel lang niet meer gezien. Totdat ik erachter kwam dat tijdelijke tattoo’s weer helemaal in zijn. Echter niet bij kinderen, maar bij mijn eigen leeftijdsgenoten..

En dan heb ik het niet over Pikachu op je bovenarm, maar zogeheten temporary jewelry tattoo’s. Dat zijn dus de bekende tijdelijke tatoeages, maar dan in de vorm van een ketting of armband. En dan met een metallic finish. Het hoort schijnbaar helemaal bij de festival look! Wist ik niet, maar stiekem ziet het er wel leuk uit. En guess what: Van Flashtattooshop kreeg ik twee pakjes tijdelijke tatoeages opgestuurd. Eens kijken of het wat is!

tjitske-tattoosVoordat ik begin: maak kennis met lieve vriendin Tjitske! Ze heeft zich opgeofferd als proefpersoon voor deze tattoo’s en daarvoor wil ik haar natuurlijk even bedanken. Dus bij deze: Thanks, Tjits! Nu op naar de review!

tattoo's-tjitske-9435Ik moet zeggen: dit is véél beter dan Pikachu op je bovenarm. En daarbij moeten jullie eventjes beseffen dat ik Pikachu nog steeds heel leuk vind, maar gewoon niet op mijn bovenarm, oké? Ik vind het idee leuk dat iets van vroeger helemaal weer in is, maar wel in een volwassener jasje is gestopt. Alsof je een stukje jeugdsentiment op je bovenarm plakt wanneer je een van deze tattoo’s aanbrengt. Ze zien er allemaal echt super leuk en vrolijk uit, maar vooral: Een stukje minder kinderachtig. Alsof ook de tijdelijke tatoeages zijn opgegroeid!

tjitske-tattoos-2Hoe je ze aanbrengt? Exact hetzelfde als dat het vroeger moest. Tenminste, je knipt bij deze de tattoo eerst eventjes uit. Vervolgens haal je het beschermfolie eraf, druk je hem tegen je huid aan (met de tattoo kant óp je huid), je pakt er een vochtig sponsje bij en drukt deze tegen het kartonnetje aan. Zorgt dat het kartonnetje helemaal nat wordt en na ongeveer 20 seconden kun je het kartonnetje er voorzichtig af halen. Tadaa!

tattoo's-tjitske-9443We begonnen eigenlijk met deze tattoo, maar dat bleek een beetje slecht uit te pakken. Tjitske wilde een van de tattoo’s in haar nek, zodat je die zou zien als haar haar in een staart/knot zou zitten, maar onzichtbaar zou zijn als ze het los liet hangen. Ze koos daarvoor de tekst “I love you” die op een van de velletjes stond. Tjitske knipte de tattoo uit en ik bracht de tattoo aan in haar nek. Toen ik het kartonnetje eraf haalde, en zag dat de tattoo er goed op zat, maar kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan. IN SPIEGELBEELD. Dúh. En allebei dachten we er niet vooraf over na dat als de tekst leesbaar is op het velletje, dat hij natuurlijk in spiegelbeeld komt te staan als je hem aanbrengt. Maarja, tegelijk eigenlijk ook een beetje stom van het bedrijf dat deze dingen maakt, want die moeten weten dat alles in spiegelbeeld op je huid komt te staan en dus eigenlijk “I love you” zelf al in spiegelbeeld zetten. Tjitske en ik moesten er allebei wel om lachen, omdat we ook allebei konden weten dat het zo eruit zou komen te zien, maar er gewoon niet over nadachten.

Aangezien Tjitske niet heel blij was met de tekst “uoY evoL I”, besloten we het er maar weer af te halen. Op de verpakking staat dat dit heel gemakkelijk gaat met olie, maar dat hadden we niet bij de hand. Dus ik heb geprobeerd de tattoo er met water en een doekje eraf te halen maar dat ging nog moeilijker dan verwacht. Ik probeerde eerst met het doekje te schrobben, maar de tattoo bleef er gewoon muurvast op zitten. Toen ben ik de tattoo er maar af gaan pulken en uiteindelijk kon ik hem er wel af trekken, maar dat ging dus heel moeizaam. Achja, eigenlijk een pluspunt: Ze blijven in ieder geval goed zitten.

tattoo's-tjitske-9455De rest van de tattoo’s zijn wel een succes en we vinden de tattoo’s helemaal leuk. Het maakt de festival look helemaal af! Zoals hierboven beschreven blijven ze heel erg goed zitten. Volgens de verpakking blijven ze 6 dagen zitten, maar Tjitske heeft die van haar al twee weken op haar enkel en hij zit er nog steeds, maar hij is wel een beetje vervaagd. Een pakje van deze tattoo’s kost €6,95 en kun je hier bestellen.

De pakjes tattoo’s in dit artikel heb ik ter review ontvangen van Flashtattooshop.nl