Bezoek Heroes Dutch Comic Con op 24 en 25 juni

Jaaa, het is weer zo ver! Heroes Dutch Comic Con barst los op zaterdag 24 en zondag 25 juni. Vorig jaar heb ik helaas beide edities van Dutch Comic Con moeten missen, maar dit jaar ben ik er zéker weer bij! Ik heb weer zin om alle mooie cosplay te aanschouwen, geld te laten rollen in de Dealer Hall en misschien weer mee te doen aan een gaming toernooi.

Evenement gewijd aan popcultuur

Mocht je niet weten wat Dutch Comic Con is of er nog nooit zijn geweest: Dutch Comic Con is het grootste evenement in Nederland dat volledig is gewijd aan comics, films, games, cosplay en popcultuur. Het is een bijeenkomst van fans die samenkomen om hun passie voor deze onderwerpen te delen. Net zoals voorgaande jaren wordt het evenement gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, een centrale locatie die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. De bezoekers van het evenement kunnen genieten van allerlei activiteiten, zoals workshops, panels, meet-and-greets, en natuurlijk het kopen van de gaafste merch in de Dealer Hall.

Special guests uit Star Wars en The 100

Er zijn al een aantal special guests aanwezig zijn tijdens het evenement, waaronder Amy Allen en Orli Shoshan. Amy Allen is vooral bekend van haar rol als Jedi Padawan Aayla Secura in de Star Wars-prequels. Orli Shoshan speelde ook in de Star Wars-prequels en was te zien als Shaak Ti, een Jedi Master die bekend stond om haar moed en vastberadenheid.

Twee andere special guests tijdens Dutch Comic Con zijn Bob Morley en Eliza Taylor, beter bekend als Bellamy en Clarke uit de populaire serie The 100. Mijn man en ik hebben in 2020 alle seizoenen van The 100 in relatief korte tijd gebingewatched en werden verliefd op de naam ‘Bellamy’ wat er toe heeft geleid dat wij onze zoon twee jaar later zo hebben genoemd! Dat Bob Morley, aka Bellamy, naar Dutch Comic Con komt, voelt als meant to be en daarom hebben we natúúrlijk een ticket gekocht om met hem op de foto te gaan.

Naast dat er talloze activiteiten en stands te vinden zijn, is het tijdens Dutch Comic Con ook gewoon leuk om aan een tafeltje te gaan zitten en dan gewoon mensen te kijken. Ik heb echt waardering voor de mensen die heel veel tijd en energie in hun prachtige cosplay hebben gestoken. Zelf ga ik eigenlijk nooit in cosplay, maar het lijkt me wel leuk om voor mijn zoontje een uberschattig Baby Yoda of Pikachu pakje te kopen.

Het duurt nog een kleine drie maanden voordat het evenement losbarst. De verkoop van de entreetickets is inmiddels gestart. Mocht je bij één van de leukste evenementen van dit jaar willen zijn, dan kun je hier een ticket kopen. Let op: de tickets gaan erg rap, dus wees er snel bij!