Het Spellenspektakel verhuist naar Utrecht!

Ik vroeg tijdens het laatste onderonsje tussen mij en Silvy “de blogbaas” Elizabeth, of er niet iets bestond zoals een bordspellenbeurs. Wij zijn beiden, zoals jullie wel kunnen merken aan deze blog, enorm gek op het spelen van gezelschapsspelletjes.

Silvy haar antwoord klonk als muziek in mijn oren: “Toevallig dat je het vraagt, want het Spellenspektakel komt er binnenkort weer aan!” Dit is de grootste en gezelligste spellenbeurs van Nederland. Silvy vertelde me dat dit evenement voorheen in het Beursgebouw in Eindhoven werd gehouden, maar dat het dit jaar plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Silvy en ik komen regelmatig in de Jaarbeurs, want daar ligt de basis voor de allerleukste evenementen. We kunnen er inmiddels zowat blind naartoe rijden! Super handig dus. Het ligt heel centraal, dus makkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Silvy heeft deze bordspellenbeurs dus al eens bijgewoond en is er super enthousiast over. Omdat ik exact wilde weten wat het Spellenspektakel dit jaar zal inhouden, heb ik natuurlijk goed onderzoek gedaan en ik kan je zeggen dat ik onwijs onder de indruk ben over wat het Spellenspektakel te bieden heeft.

Zo kijk ik onwijs uit naar het Europees Kampioenschap Catan. Dit spel is echt helemaal mijn ding; ik heb er al honderden potjes op zitten met familie en vrienden. Wat bijna ten koste is gegaan van mijn band met hen; Catan kan vriendschappen máken én slopen. 😉 Toevallig heb ik onlangs een video gezien waarin Selma Dorrestein tips & tricks voor Catan prijsgaf. Selma is namelijk Nederlands kampioene, zo cool!

Maar behalve toekijken hoe spellen door echte profs gespeeld worden, kun je zelf op de beurs ook aan de slag! Er zijn tal van demonstraties van een diverse spellen van verschillende uitgeverijen om je uren bezig te houden! Ik zag zelfs al verschillende spellen waar ik zelf enorm enthousiast van word, zoals Carcassonne van 999 Games, of alle versies van Codenames van White Goblin Games. Natuurlijk kun je bij het Spellenspektakel ook spellen kopen. Da’s wel handig wanneer je een leuk spel hebt getest en graag mee naar huis wil nemen.

Het Spellenspektakel vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht op 9 en 10 november! Er zijn nog kaartjes beschikbaar via de website. Wij zijn er in ieder geval bij!