[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Escape Madness

 

We gaan het hebben over mijn favoriete vrijetijdsbesteding. Nee, nee, ik hoor jullie denken, series? Mermaiding? Maar hoewel ik daar veel tijd aan kwijt ben is dit niet waar we het vandaag over gaan hebben. Ik wil het hebben over escape rooms! escape rooms zijn kamers waar een groep mensen zich voor een bepaalde tijd vrijwillig op laat sluiten. Dit klinkt allemaal supereng maar het is een groot interactief spel! Het is namelijk de bedoeling dat je door het oplossen van puzzels en raadsels plus het vinden van objecten en clues je weg naar buiten weet te vinden.

 

Toen we als uitje met Pinkgraphics op het idee kwamen een escape room te doen, was ik op z’n zachtst gezegd megaenthousiast. Wij zouden ons gaan wagen aan een escape room in Bergen op Zoom “De juwelier van de onderwereld” van Escape 0164.

 

 

Ik heb zelf al best een aardig aantal escape rooms gedaan dus ik noem mezelf graag een expert op dit gebied 😉 We zijn de uitdaging met 7 personen in de kamer en 60 minuten op de klok aangegaan. Omdat de lol van een escape room is dat je alles zelf uit moet vogelen gaan we hier geen step-by-step geven maar wel onze ongezouten meningen. Omdat we allemaal in verschillende mate bekend zijn met escape rooms (en we allemaal kunnen schrijven) hebben we allemaal een kleine review geschreven over deze specifieke escape room.

 

Silvy: “Ik wist niet echt wat ik moest verwachten, aangezien dit mijn eerste escape room ooit was. Ik was zelfs een beetje nerveus, haha. Maar dat het zó gaaf zou zijn had ik echter nooit gedacht. Het verhaal en de setting van ‘De Juwelier van de Onderwereld’ is fantastisch en het is echt een uitdaging om op tijd te kunnen ontsnappen. Helaas is dat ons net niet gelukt, maar dat doet niet af aan hoe geweldig deze ervaring was. Ik denk dat deze escape room de lat hoog heeft gelegd voor de komende kamers waar ik uit ga (proberen te) ontsnappen.”

 

Julius: “Voor een eerste keer vond ik het erg leuk. Het scheelde wel dat er een paar mensen bij waren met escape room-ervaring. Het was erg mooi gemaakt. Wat de puzzels betreft, kon iedereen zich nuttig maken met individuele kennis.”

 

 

Don en Willeke: “We hebben erg naar deze nieuwe escape room uitgekeken, en werden zeker niet teleurgesteld. Een erg gastvrij onthaal door de vriendelijke eigenaar, en de ruimte(s) waaruit we moesten zien te ontsnappen zien er mooi aangekleed uit. Een hoop puzzels om op te lossen en ondanks dat we met een flinke groep van 7 mensen waren kon dus iedereen een flinke duit in het zakje doen. Op de momenten dat het echt wel nodig was werden er hints doorgegeven, maar ondanks dat hadden we het net niet gehaald. Een hele leuke ervaring!”

 

Jantine: “Dit was niet mijn eerste escape room die ik gedaan heb maar je kan me ook weer geen expert noemen. Het concept van een juweliers zaak vond ik prachtig. Er zat voor ieder van onze groep wel een quiz die bij zijn of haar kwaliteiten pasten. Het is een geen makkelijke maar wel een uitdagende escape room, ik zou hem zeker aanraden. Wel een tip ga met een groter groepje zodat je meer zekerheid hebt van mensen die de puzzels kunnen ontcijfers.”

 

Patty en Marco: “De moeilijkheid in deze escape room zit hem er vooral in dat er veel gevonden moet worden en dat er veel opdrachten zijn om uit te voeren. Niet zo zeer in de moeilijkheid van de puzzels. Iedereen zou namelijk de puzzels moeten kunnen oplossen. Gelukkig ook, want dat is wel een beetje het idee van een escape room. Wij hebben enorm genoten van de escape room en raden hem dan ook zeker aan. Moeilijk gaat het wel zijn om niet alles te spoilen, want na zo’n leuke escape room te hebben gedaan, wil je er het liefst alleen maar over vertellen!”

 

Nou moeten deze meningen je zeker al wel hebben overgehaald in het feit dat ook jij snel eens een Escape room moet gaan plannen met je vrienden en/of familie![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]