Nieuwbouw kopen

Voordat mijn vriend en ik samen gingen wonen en onze huidige woning kochten, heb ik een klein jaartje in een nieuwbouwappartement gewoond. Dit was een wereld van verschil ten opzichte van al mijn andere woningen. Dit appartement had vloerverwarming (en verkoeling!), zonnepanelen, driedubbel glas, een warmtepomp, was volledig gasloos – onwijs modern en energiezuinig. Geen lelijke radiatoren, altijd een fijne temperatuur in huis – zélfs in de zomer. Geen koude voeten meer en ook geen hoge energierekening. Maar, één nadeel: het was een huurappartement.

Omdat het nieuwbouw was en ik de eerste bewoner van dit appartement was, heb ik het geheel naar eigen smaak kunnen inrichten, zoals op de foto hierboven te zien is. De woonkamermuren waren roze, de accessoires waren goud, flamingobehang fleurde de slaapkamer op en de andere (slaap)kamer was ingericht tot een heuse kleding- en make-upkamer. Ik was helemaal in de wolken van m’n appartementje. Maar toen mijn vriend en ik samen wilden gaan wonen, waren we er al snel over eens dat we niet samen gingen wonen in mijn roze-gouden appartement.

Gerenoveerd

Dat we iets wilden kopen in plaats van huren, was al snel een feit. Nieuwbouw, dat was het idee. Maar uiteraard lagen op dat moment alle nieuwbouwprojecten stil en niemand wist wanneer dit weer op zou starten. Hier wilden we eigenlijk niet op wachten. Gelukkig kwam snel iets anders op ons pad: een gerenoveerde woning in het dorpshart. Hier wonen we uiteraard nog steeds met plezier, maar mijn hart roept nog altijd ‘nieuwbouw’. Zéker nu er weer volop gebouwd wordt in de omgeving. En ik ben uiteraard het target van verschillende adverteerders, waardoor ik de mooiste nieuwbouwwoningen in de buurt voorbij zie komen.

Ingeschreven

Een van de adverteerders heeft succes geboekt: mijn vriend en ik hebben ons ingeschreven voor een nieuwbouwproject in onze geboortestad. Onze (hopelijk) toekomstige woning moet nog worden gebouwd, maar we zijn allebei verliefd! Het project waar we ons voor hebben ingeschreven gaat dit jaar in de verkoop, maar het is nog spannend of we ‘m toegewezen gaan krijgen. Met het huizentekort van dit moment, is er meer animo voor nieuwbouw dan ooit tevoren. Dus de kans zit er dik in dat we niet gaan verhuizen. Maar toch ben ik stiekem in mijn hoofd al mijn hele huis aan het bouwen en inrichten.

Mochten we de nieuwbouwwoning toegewezen krijgen, zodat we dit kunnen kopen, lijkt het me leuk om hiervan alle ontwikkelingen bij te houden op mijn blog. Of ik dit daadwerkelijk ga doen is een tweede.. 😉