Pokémon Let’s Go Eevee!

Ongeveer twintig jaar geleden begon bij mij de Pokémongekte. Ik had Pokémonkaarten, knuffels, flippo’s, poppetjes, bordspellen, posters, kleding, accessoires.. je kunt gerust zeggen dat mijn ouders mijn liefde voor Pokémon goed hebben gesponsord. Hun beste aankoop uit die tijd was ongetwijfeld Pokémon Blue waar ik tot op de dag van vandaag de beste herinneringen aan heb.

Omdat ik een poging heb gedaan tot volwassen worden, heb ik veel van mijn Pokémonstuff ooit weggegooid. Naast mijn Pokémongames is er nog één dierbaar Poké-object overgebleven uit mijn jeugd die ik nóóit weg zal gooien: Een knuffeltje van mijn favoriete Pokémon, Eevee.

Toen Nintendo de nieuwe Pokémongames voor de Nintendo Switch aankondige, begon menig Pokémonfan uit mijn omgeving te zweten door keuzestress. Pikachu of Eevee?

Eevee, ik kies jou!

Moge het duidelijk zijn dat ik zelf voor Eevee heb gekozen. De Let’s Go games zijn voor de rest bijna identiek aan elkaar: Je doorloopt in feite dezelfde game, behalve dat je partnerpokémon per game verschilt. Daarnaast zijn er bepaalde Pokémon ‘version exclusive’, wat betekent dat je sommige Pokémon niet kan vangen in de ene versie, maar in de andere versie wel. Dit stimuleert het ruilen van Pokémon in de game; je moet op deze manier interacteren met andere spelers om je Pokédex compleet te krijgen, want: Gotta Catch ‘em all!

Nostalgie in een modern jasje

Hoe Nintendo het voor elkaar krijgt weet ik niet, maar: wanneer je vroeger Pokémon Red & Blue hebt gespeeld, zal dit spel je meenemen naar de tijd van toen. Maar dan zonder het idee te hebben dat je dit spel al eens gespeeld hebt. De Let’s Go-spellen zijn dus absoluut geen remake; Nintendo heeft er een modern jasje overheen gedaan en dat is verrassend goed bevallen. De Pokémon Go-elementen zijn ontzettend leuk en het maakt het spel iets minder eentonig. Ook het overzetten van je Pokémon uit Pokémon Go vind ik een hele leuke toevoeging – eentje die eigenlijk ook niet kon missen.

Over leuke toevoegingen gesproken: De 2-player functie is ook érg leuk! In Pokémon Let’s Go Eevee! en Pikachu! hoef je nooit meer alleen op reis: speler 2 pakt er een tweede Joy-Con bij en het samenspelen is begonnen! Speler 2 kan je onder andere ondersteunen bij het vangen van Pokémon of bij het verslaan van trainers. Het maakt het spel misschien ietwat makkelijker, maar wel veel gezelliger.

Ik ben heel erg blij met Eevee als mijn partnerpokémon, maar dat ze zó leuk zou zijn dat had ik niet verwacht. Je kunt je partnerpokémon aaien, aankleden en zelfs een ander kapsel geven. Het is dus niet zomaar een Pokémon wat achter je aanloopt: het is echt je maatje.

Pokéball Plus

Iets wat op mijn wensenlijstje staat voor Kerst is een Pokéball Plus(please Kerstman, please). Deze speciale controller is gemaakt voor Pokémon Let’s Go, maar is eigenlijk veel meer dan een controller. Wanneer je een Pokéball Plus bezit, kun je via Mystery Gift de speciale Pokémon Mew krijgen in je game. Onwijs gaaf dus! Daarnaast kun je een Pokémon uit je game ‘in’ de Pokéball verplaatsen en hem trainen wanneer je ermee rondloopt. De perfecte accessoire dus om je game-ervaring compleet te maken.

Na het uitspelen van de verhaallijn is er nog zo veel meer te doen; je bent echt heel wat uren zoet met deze game. Dat maakt dat ik deze game bestempel als één van de betere spellen op de Nintendo Switch en het dus voor iedere Switch-bezitter een echte ‘must have’ is.