Sudio Regent Koptelefoon

Muziek. Iets wat niet weg te denken is uit mijn leven. Als ik onderweg ben, me moet concentreren, wil relaxen, aan het werk ben, vrij ben, als ik net wakker ben of vlak voordat ik ga slapen; ik luister bijna de hele dag door muziek. Voor mij is het een van de belangrijkste dingen in mijn leven, en omdat ik zoveel muziek luister heb ik dan ook al heel veel oortjes en koptelefoons gebruikt. Steeds maar weer raken oortjes in de war of is het snoer van mijn koptelefoon net te kort. Of wat dacht je van de verschrikkelijke situatie waarin een van de oortjes stopt met werken en ze het alleen maar doen als je de 3,5 mm jack op een bepaalde manier vasthoudt. Zelfs de duurste oortjes kennen dit probleem, en ik vind het verschrikkelijk. Maar hoe kun je nou van al deze verschrikkelijke problemen omtrent je oortjes of koptelefoons afkomen vraag je je af? Wat dacht je van… bluetooth?

De Sudio Regent is een koptelefoon waar mijn oog op viel. Een draadloze koptelefoon klonk mij als een gadget van enkele honderden euro’s, maar dat valt bij dit apparaat nog wel mee. Zo benieuwd als ik was toen ik hem voor het eerst zag was ik nog steeds toen het apparaat op de deurmat viel. Meteen uitpakken en testen dat ding!

Hoe werkt het? Heel simpel. De koptelefoon heeft 3 knopjes en een lampje aan de onderkant. Klik op de middelste en het lampje begint blauw te worden. Blauw is de kleur van Bluetooth, dus je pakt je smartphone of laptop erbij, checkt de dichtst bijzijnde bluetooth apparaten en… ja hoor! Daar stond hij al direct in het lijstje! Nog geen 1 minuut vanaf het moment dat ik de koptelefoon uit de verpakking haalde was hij verbonden met mijn telefoon en ik kon direct luisteren naar mijn favoriete nummers.

Behalve dat ik met deze koptelefoon nooit meer last zal hebben van vervelende en snel slijtende kabeltjes, voelt hij ook nog super luxe aan. De enige zorgen die het apparaat mij baarde was: hoe lang gaat hij mee qua batterij? Een bedrade koptelefoon immers oneindig. Maar toen ik deze koptelefoon op een dag opzette en hij piepjes begon te geven (wat betekende dat de batterij dus bijna leeg was) keek ik op mijn kalender en verrek… hij gaat gewoon 3 dagen mee! En dan gebruik ik hem nog best actief, zoals ik al zei, ik luister immers de hele dag muziek! Dat had ik niet verwacht.

Verder zijn de 3 knopjes aan de onderkant heel duidelijk. Boven voor extra volume, onder voor minder volume en de middelste 1x om het nummer te pauzeren, 2x voor het volgende nummer en 3x voor het vorige nummer. Easy as that. Verder zaten er ook nog stoere kapjes bij zodat ik de koptelefoon helemaal kon customizen naar mijn eigen smaak.

Conclusie: Topding!