Onze moderne woonkamer

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat wij in 2021 een nieuwbouwwoning hebben gekocht en dat deze in 2023 werd opgeleverd. Vorig jaar stond dus in het teken van vloeren leggen, schilderen en.. inrichten! Dat laatste is natuurlijk het állerleukste. Althans, dat vond ik. Als grafisch vormgeefster ben ik natuurlijk hartstikke creatief en heb ik een passie voor kleuren en vormen. Oké, een huis inrichten is natuurlijk andere koek, maar het is -net zoals vormgeven- een creatief proces en daar haal ik energie uit.

Een schone lei

Ons vorige huis had qua inrichting een beetje een vintage look-and-feel, wat we destijds echt geweldig vonden. Zo stond er in onze woonkamer een wel heel uniek vintage item: namelijk een groot oud zeekompas die mijn man van zijn opa heeft gekregen. Ook waren we troste eigenaren van een grote cognackleurige bank. Helaas bleek deze bank te groot te zijn voor onze nieuwe woonkamer, dus besloten we in het nieuwe huis met een schone lei te beginnen en alles opnieuw aan te schaffen. In ons oude huis hebben we alle meubels laten staan; de koper van ons huis nam deze spullen met liefde over.

Industrieel of modern?

Twee jaar lang hebben we kunnen nadenken en fantaseren over de compleet nieuwe inrichting van onze nieuwbouwwoning. Ik heb een hele lange tijd gedacht dat het interieur volledig industrieel zou worden. Ik vond de hele VT-wonen stijl namelijk helemaal geweldig: visgraatvloer, stalen deuren, mangohouten tafels en stalen kasten met vakjes. Een groot fan was ik van deze stijl, totdat ik -uit het niets- opslag verliefd werd op onderstaande foto.

De foto in kwestie.


Alles in mij zei: dit wordt het. Dit wordt dé inspiratie voor onze nieuwe woonkamer. Een moderne inrichting werd het dus, met een vleugje roze. Mijn partner twijfelde eerst over de roze stoelen, maar we sloten een deal: ik krijg roze stoelen, hij mag van zolder een gamezolder maken. Onderhandelen was nog nooit zo gemakkelijk.

Gouden elementen

Zo gezegd, zo gedaan! In onze zwarte keuken stelen de gouden kraan en wasbak de show en ik heb mijn roze stoelen gekregen! De rest van de woonkamer is een mix van wit, zwart, roze en strakke lijnen. Om het geheel wat warmer te maken, kozen we voor een pvc vloer in een eikenkleur. In de hal, keuken en boven de eettafel hangen prachtige vintage lampen, deze hebben we namelijk wél meegenomen uit onze vorige woning. Helaas vallen ze net van de foto af, maar het zijn goudkleurige lampen met halogeen-look. Ik vind van veel vintage items dat ze een bepaalde warmte uitstralen zoals geen ander decoratiestuk dat kan. Of word ik gewoon oud en is het een soort van nostalgie geworden? In ieder geval: de mix tussen modern en vintage vind ik echt een uniek effect hebben.

Wanddecoratie

Onze woonkamer is helaas nog. niet helemaal af, want de muren zijn nog ietwat kaal. Ik ben nog op zoek naar mooie decoratie voor aan de muur, zoals een mooie grote klok, een mooi schilderij of andere wanddecoratie. Hét decoratiestuk ben ik nog niet tegengekomen, maar alles op zijn tijd.richten! Door moderne en vintage elementen te combineren, heb ik een uniek en levendig interieur gecreëerd. En laten we het hebben over die vintage lampen – ze zijn echt de kers op de taart, en ze brengen niet alleen licht in mijn huis, maar ook een vleugje geschiedenis en persoonlijkheid. Ik kan niet wachten om hier elke dag van te genieten!