Angry Birds Go!

Iedereen kent de Angry Birds spelletjes wel toch? Zo niet, kruip eens onder die steen vandaan en ga het een keertje spelen, want het is best leuk! Rovio, de makers van Angry Birds, is onlangs uitgekomen met een nieuw spel: Angry Birds Go!

2013-12-20 23.31.54Dit Angry Birds spel is anders dan de andere Angry Birds spellen. Angry Birds Go is namelijk een gratis (online) racespel. En nog eens in 3D ook. Op het eerste gezicht lijkt het een beetje op Mario Kart; Het spel is kleurrijk, speels en onderweg kun je gele muntjes oppakken. Ook lijkt de besturing op die van Mario Kart Wii: Door je smartphone naar links of rechts te kantelen (net zoals bij een echt stuur), stuur je naar links of naar rechts. Als je dit niet fijn vind sturen, kun je ook instellen om op een andere manier te sturen.

2013-12-17 16.03.48Alhoewel dit helemaal niet meer lijkt op de Angry Birds die wij kennen, zit het echte Angry Birds elementje er wel in: Aan het begin van iedere race moet je het boze vogeltje alsnog even wegschieten met de katapult.

2013-12-20 23.37.22Nog een ander element wat terug komt uit de Angry Birds spellen: Het verhaal element. Door middel van afbeeldingen wordt er tussen de races door een klein verhaaltje verteld. Leuke toevoeging!

2013-12-17 19.07.28In het spel kun je je eigen raceauto selecteren en upgraden. Door veel te racen verdien je muntjes, hiermee kun je upgrades voor je voertuig kopen.

Je kunt tijdens de races ook kristallen verzamelen. Deze kun je aan het begin van iedere race gebruiken om power-ups te kopen. Als je tijdens de race een power-up / booster gebruikt, krijg je een boost en ga je voor een korte tijd een stukje sneller. Het verschilt per karakter wat de power-up precies doet. Je krijgt bij iedere race één gratis power-up. Als je er meer wilt, kun je een power-up erbij kopen voor 3 kristallen. Je kan per race 3 power-ups kopen. Als je dat doet, raak je per race 9 kristallen kwijt.

2013-12-20 23.48.12Als je 5 races achter elkaar hebt gespeeld, wordt je gekozen karakter moe en kun je een paar uur niet spelen. Wanneer dit gebeurt, kun je wel een ander karakter kiezen om mee te racen, maar na 5 races word deze ook ‘moe’ en moet je een paar uur wachten tot je weer verder kunt. Je kunt je vogeltjes met kristallen weer energie geven. Als deze kristallen op zijn, kun je nieuwe kristallen kopen voor echt geld, maar persoonlijk vind ik dat zonde van je geld.

Angry Birds Go werkt niet?

Het kan zijn dat het spel opeens niet meer functioneert op je tablet of smartphone. Of dat je vaak de melding krijgt dat het spel is gestopt. Je kunt dan het volgende proberen:

– Angry Birds Go verwijderen van je smartphone/tablet en opnieuw installeren
– Je smartphone/tablet opnieuw opstarten
– Je smartphone/tablet opschonen (bestanden/apps verwijderen die je niet meer gebruikt)
– RAM geheugen wissen
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel.

Angry Birds Go Telepods

Voor dit spel kun je in de winkel zogenoemde Telepods kopen. Telepods zijn figuurtjes die in het echte spel tot leven komen. Vergelijkbaar met de Skylander poppetjes.

Cheats & Hacks?

Er zullen ongetwijfeld manieren zijn om vals te spelen met Angry Birds Go, maar ik raad niet aan om hieraan mee te doen. Zo verpest je het spel voor jezelf, de lol zal er snel vanaf zijn!

Angry Birds Go! downloaden voor Android (apk)
Angry Birds Go! downloaden voor iPhone & iPad (app)

Al met al een best leuk spel! Net zoals bij veel gratis smartphone spelletjes, zitten er elementen in waarvoor je echt geld zou kunnen betalen, maar natuurlijk is niets verplicht. Angry Birds Go! is leuk om te spelen als je je verveelt. Je kan hem downloaden in de App Store of in de Google Play store.