Escape De Bus

Dubbeldekker bus

Het is weer zo ver! Escape room nummer 3 die we met het PinkGraphics-team aangaan. Onze eerste escape room samen hebben we net niet gehaald, maar bij de tweede hebben we bijna een nieuw record neergezet. Nu is dus de derde aan de beurt! Een Escape Bus met een 007 thema. SPANNEND! Wat ons extra goed uitkwam deze keer was dat we een mooi klein prijsje tegenkwamen voor deze escape room op Social Deal. Voor nog geen 8 euro per persoon lieten wij onszelf vrijwillig opsluiten in een bus. And guess what? We kregen voordat we begonnen zelfs een schaal met héél veel frituurhapjes! Een betere deal zijn we tot nu toe nog niet tegen gekomen. Nog beter: voor mij was het deze keer in mijn woonplaats, namelijk Antwerpen!

We liepen het gebouw in en zo op het eerste gezicht zagen we een bowlinghal, een grote Engelse dubbeldekker en een indoor speelplaats voor kinderen. Lekker druk! De bus stond in een hoek – we wisten gelijk dat dit de escape room moest zijn. Wat leuk! Zoiets hadden we nog niet gedaan. Omdat de groep voor ons wat vertraging had opgelopen, vertelde de man aan de balie mij dat de bus te laat was (wat vrij normaal is in België..) en we dus nog even moeten wachten. Hij beloofde ons dat de hapjes snel zouden komen en we bestelden er gelijk wat drankjes bij. Niet lang daarna mochten we ons eraan wagen.

“Terroris-…, foute mensen”

We stappen de bus in met een medewerker van de bowlinghal die ons vertelt dat er “Terroris-…, uh, foute mensen” een bom hebben geplaatst in de bus en dat het aan ons is om die te ontmantelen. We moeten hiervoor puzzels oplossen en raadsels vinden. Het is ons uiteraard netjes binnen de tijd gelukt om de bom te ontmantelen, zoals het echte escape room veteranen betaamd 😉 We hebben daarna van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog snel wat gekke foto’s te maken van de locatie.

Wat was dat apart zeg om in zo’n echte oude Engelse bus aan de gang te gaan. Heel anders dan in een kamer! Wanneer we een tip nodig hadden, mochten we op de toeter van de bus drukken. Little did we know dat dit ook de échte toeter was en niet gewoon een bel op afstand. Dus onze schreeuw voor een tip ging door de hele zaal heen. Oeps! We moesten dan wachten tot een medewerker vanachter de balie aangerend kwam om ons te helpen. Toegegeven: het was best grappig om te zien dat iedereen in de bowlinghal omkijkt en er gelijk personeel komt aanrennen na onze ‘schreeuw om hulp’. Wat we ook tof vonden is het feit dat we ons op moesten splitsen: de ene helft ging beneden aan de slag en de andere helft boven. Bepaalde raadsels begonnen boven en moesten beneden verder opgelost worden; dus van teamwork was er zeker sprake.

Wat vond de rest?

Jantine: “De escape bus was een aparte maar ook leuke omgeving voor een escape room. De raadsels waren leuk, maar soms toch wel sneaky gedaan!”
Silvy: “Ik moet eerlijk bekennen: toen ik de bus zag staan, wist ik niet zo goed wat ik ervan moest denken. Het ziet er gaaf uit hoor, zo’n echte Engelse dubbeldekker, maar hoe gaan ze daar in godsnaam een succesvolle escape room in maken? Toen ik me eindelijk bevond in de bus, waren alle twijfels weg: het thema was erg goed doorgevoerd en er werd gebruik gemaakt van diverse licht- en geluidseffecten die de ervaring compleet maakten. Ik heb me hier zeer goed vermaakt en heb bij verschillende raadsels mijn steentje bij kunnen dragen. De escape room is me dus zeer goed bevallen. Erg plezant, zoals ze dat op zijn Vlaams zeggen.”
Julius: “Een leuke setting met raadsels die lastig – maar niet onmogelijk – waren. Dus ook voor een minder ervaren iemand is het zeker een leuke uitdaging. Voor de doorgewinterde escaperoomist (dat is bij deze een woord) zullen de raadsels misschien niet de grootste hersenkrakers zijn, maar de setting en het feit dat je continu herinnerd wordt aan de tikkende klok houdt het zeker spannend.”
Don: “Jezelf vrijwillig laten opsluiten in België. Er zijn er voor minder nooit meer teruggevonden, maar dat weerhield ons er niet van het toch maar eens te proberen. We kozen voor een Escaperoom in de vorm van een bus. Het doel was niet om uit de bus te ontsnappen (wat niet héél moeilijk was aangezien de uitgang enkel werd geblokkeerd door een gordijntje), maar we moesten een bom onschadelijk maken. Erg leuke setting met leuke puzzels, en door de aanwezigheid van meerdere verdiepingen was het werken in teamverband absoluut een must. En ervaren escaperoomisten (ik heb me laten vertellen dat dat een woord is) als wij zijn hadden we na het redden van duizenden levens door het tijdig ontmantelen van de bom meer dan voldoende tijd over om onszelf in de bus te vermaken met het maken van foto’s, en de avond waardig af te sluiten met drank en vette hap.”

Al met al weer een groot succes, op naar de volgende!