Vakantie vieren in een eigen chalet

Mijn man en ik gaan er graag even tussenuit om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en even niet bezig te zijn met het huishouden en andere dingen in huis. Het maakt vaak niet eens uit wáár we heen gaan, als we maar eventjes weg kunnen. Van een hotelletje in Nederland tot een city trip in New York, we komen echt óveral.

Leuker en praktischer

Dagjes, weekendjes of weekjes weg doen we nog steeds graag, maar sinds we een zoontje hebben is het niet altijd even praktisch. Het maken van een lange autorit of vlucht vermijden we momenteel liever en zoeken we het steeds vaak iets dichter bij huis op. Mijn zoontje zo lang in de auto laten zitten vind ik gewoon een beetje zielig. Daarnaast hoeven hotels in grote steden ook niet meer per sé van mij; tegenwoordig vind ik vakantie vieren op een camping of vakantiepark veel leuker én praktischer!

Een eigen chalet kopen?

Toen we onlangs op zoek waren naar een geschikte accommodatie voor onze volgende vakantie, kwam er ineens een idee in mij op: waarom kopen we niet een eigen plekje? Het is al langer een droom van me om een eigen vakantiehuisje te hebben, maar ik heb me er voor de rest nooit verdiept in wat de mogelijkheden zijn. Ik opende de zoekmachine, typte in ‘chalet te koop‘ en ik begon mijn onderzoek.

Een geschikte chalet of stacaravan te koop vinden kan een hele zoektocht zijn, maar al snel kwamen wij uit op Bergjes.nl waar we een breed aanbod aan chalets en stacaravans vonden. Het verschil tussen een stacaravan en chalet? Volgens het internet zijn stacaravans iets beperkter in ruimte en worden deze vaak in massa gemaakt. Hierdoor zijn stacaravans minder uniek dan een chalet. Hebben we dat ook weer geleerd!

Kijk dan hoe onwijs gezellig en sfeervol dit eruit ziet! Ik zie mijzelf al helemaal zitten hoor: ’s avonds heerlijk op m’n eigen terrasje in een mooie omgeving met een drankje erbij, leuk gezelschap, een spelletje of een goed boek.

Het hebben van een eigen chalet of stacaravan lijkt ons perfect voor ons gezinnetje. Het biedt alle comfort van thuis en het idee dat we er naartoe kunnen wanneer we willen, vind ik heel erg fijn. Bovendien hebben we dan, ten opzichte van een hotelkamer, meer dan genoeg ruimte voor ons zoontje om lekker te spelen en te ontdekken. We zijn nu volop aan het kijken naar de mogelijkheden en ik moet zeggen, ik ben ontzettend enthousiast!