Gaming @ Heroes Dutch Comic Con

Einde deze maand is het dan eindelijk zo ver: Heroes Dutch Comic Con Utrecht – Spring Edition! Wij hebben er onwijs veel zin in en kunnen echt niet wachten tot 28 en 29 maart. Yes – we gaan een heel weekend. Het hotel is inmiddels geboekt en we hebben al een heuse planning gemaakt. Na het weekend HDCC zal ik jullie voorzien van een uitgebreid artikel met tips & tricks hoe je het meeste uit een heel weekend Heroes Dutch Comic Con kunt halen. Zeer handig voor de volgende edities! Voor nu richten we ons op aankomende editie, die misschien wel leuker dan ooit wordt!

The Gaming Stage

Zoals voorgaande edities zal er ook dit jaar weer een hal volledig gevuld zijn met alles wat met gamen te maken heeft. Videogaming, maar ook boardgaming! Dat vinden wij als echte ‘nerds/geeks’ natuurlijk geweldig. In deze hal vind je The Gaming Stage, waar je als gameliefhebber zéker een stop moet maken. Onderdeel zijn van het daverend enthousiast publiek rondom deze stage is al een ervaring op zich. De stage biedt je een gevarieerd programma met onder andere Q&A’s met stemacteurs, workshops, masterclasses en esports finales. Zeker de esport finales zijn onwijs spannend, ik raad aan om deze zeker mee te pakken tijdens je bezoek aan de gaming hall!

Esports toernooien

Tijdens dit evenement kun je je League of Legends, Overwatch en/of Super Smash Bros. Ultimate-skills laten zien in de diverse esports toernooien die worden georganiseerd in de gaming hal. Om deel te nemen aan deze toernooien dien je van tevoren een “Gaming Toernooi” ticket aan te schaffen. Ook beginnen de toernooien op een bepaald tijdstip, dus ook daar dien je rekening mee te houden in je planning. De finales worden, zoals net besproken, op The Gaming Stage gespeeld.

Videogames

Ook zullen er weer diverse videogames opgesteld staan om te kunnen spelen. Zoals ieder jaar is mijn favoriet Nintendo weer van de partij! Nintendo heeft vaak demo’s van spellen te spelen die nog niet uit zijn gekomen, dus dat ik zéker een bezoekje waard. NWTV staat er met een heuse Pokémon stand waar je als Pokémonliefhebber écht even langs moet. Hier kun je onder andere Pokémon Go league-Toernooien vinden, maar ook is er een Pokémon GO ruilmoment, een Pokémon Cosplayer meetup én een Pokémon pubquiz! Het hele programma kun je hier vinden.

Wat er nog meer te doen valt qua gaming wordt binnenkort op deze pagina bekendgemaakt.

Retrogames & Gezelschapsspellen

Waar ik als echte geek ook naar uit kijk, zijn de retrogames en de bord- & kaartspellen die gespeeld kunnen worden in de Gaming Hall. Helaas heeft de organisatie hier nog niets over bekend gemaakt (dus dat blijft nog eventjes een verrassing!), maar het belooft natuurlijk heel veel leuks!

Special guests

Tijdens Heroes Dutch Comic Con zijn er altijd een aantal special guests aanwezig, wat vaak bekende acteurs uit films en/of series zijn. Maar met de komst van Carolina Ravassa en Lucie Pohl is er ook aan de gameliefhebber gedacht! Carolina en Lucie zijn allebei stemacteurs van het populaire first-person shooter Overwatch. Carolina is de stem achter de personage Sombra en Lucie spreekt de stem van Mercy in. Super gaaf dat Carolina en Lucie bij dit evenement aanwezig zijn! Om Carolina en/of Lucie te ontmoeten, moet je eerst een ticket kopen.