Heroes Made in Asia: het zusterevent van HDCC!

Ik ben (bijna) jaarlijks op Heroes Dutch Comic Con te vinden, een groot evenement voor pop-culture liefhebbers. Ook dit jaar zal ik weer van de partij zijn, op 25 juni om precies te zijn. Dat duurt nog eventjes, maar om alvast in de stemming te komen zal ik op zondag 7 mei aanwezig zijn op het zusterevent van HDCC: Heroes Made in Asia!

Heroes Made in Asia (HMiA) is een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland dat gericht is op de Aziatische popcultuur. Het evenement is bedoeld voor liefhebbers van anime, manga, videogames, cosplay en andere vormen van entertainment uit Azië. Het lijkt dus veel op Heroes Dutch Comic Con, maar dan gericht om popcultuur uit Azië.

Tijdens HMiA zijn er diverse activiteiten en optredens te zien, zoals cosplay-wedstrijden, gaming-toernooien, workshops, meet-and-greets met bekende artiesten en acteurs uit Azië, en nog veel meer. Het evenement trekt een groot aantal bezoekers uit heel Nederland en zelfs daarbuiten.

Foodmarkt

Wat ik me heb laten vertellen is dat het eten tijdens dit evenement geweldig is, dus dat moeten we natuurlijk uitproberen. De foodmarkt tijdens Heroes Made in Asia is groter dan ooit tevoren en er is voor ieder wat wils. Hoewel de meesten bij Japans eten waarschijnlijk gelijk denken aan sushi, is er veel meer te ontdekken dan dat. Zo kun je bijzondere gerechten proberen als taiyaki (gevulde wafel in de vorm van een vis), okonomiyaki (een kruising tussen een omelet en een hartige pannenkoek) en takoyaki (deegballetjes met octopus). Maar er zijn ook diverse Indonesische streetfood opties. Ook zijn de populaire Vietnamese loempia’saanwezig en er is ook gefrituurde kip zoals alleen de Koreanen die kunnen maken. Dit kan gecombineerd worden met een heerlijk Asahi biertje, of boba tea. Wij zijn echte Asian-food-fans, dus we kunnen niet wachten álles uit te proberen.

Heroes Made in Asia vindt plaats op 6 en 7 mei in Gorinchem. Mocht je dit event bij willen wonen; er zijn nog last-minute tickets beschikbaar!