Ons nieuwe vloerkleed van Tapeso (review)

Een vloerkleed kopen: mijn man en ik hikten er al best wel lang tegenaan. We wilden het wel graag, maar we vonden het zó lastig. Wat staat mooi in onze woonkamer? Welke stof staat mooi bij onze bank? Welke vorm moeten we kiezen? Wat als het straks toch niet mooi is? Vloerkleden zijn over het algemeen niet heel goedkoop.

“We gaan wel een andere keer terug”

We hebben al zo vaak in een woonwinkel gestaan om vervolgens met lege handen naar buiten te lopen na een teleurstellend bezoek aan de vloerkledenafdeling. Niet omdat het assortiment tegenviel hoor, maar omdat we gewoon echt nooit een juiste keuze konden maken. “We gaan wel een andere keer terug”, zeiden we dan tegen elkaar.

Nu we al langer dan een half jaar in ons nieuwe huis wonen, wordt het toch wel eens tijd om er echt voor te gaan. Omdat onze bezoekjes aan een woonwinkel nooit een succes waren, probeerden we online eens. En ik kan je alvast zeggen: deze ervaring was echt veel beter dan verwacht.

Fluffy!

Het begon natuurlijk met een simpele zoekopdracht op Google en al snel kwamen we op de website van Tapeso uit. We waren niet per se op zoek naar een specifieke stof of vorm, maar toen ik het fluffy vloerkleed zag, was ik op slag verliefd. Het feit dat je de stof niet kan voelen als je online shopt, voelde in eerste instantie als een klein nadeel. Echter heeft Tapeso dit heel goed opgelost door echt goede foto’s van de producten toe te voegen – de zachtheid van dit kleed is zó goed vastgelegd! De keuze was dus heel snel gemaakt: het wordt een zacht fluffy kleedje. Wat ik heel handig vond overigens: op elke productpagina vind je in de galerij een afmetingshulp. Zo kun je direct zien welke afmeting er wordt aangeraden voor jouw woonkameropstelling.

Dit is ‘m dan! We zijn gegaan voor een wit vloerkleed, omdat deze kleur veel voorkomt in ons interieur en dit eigenlijk altijd een veilige keuze is. Een grijze variant had misschien ook niet misstaan, maar het uitkiezen van een tint wordt dan wel weer een stukje moeilijker. Roze had ik ook heel tof gevonden, omdat we ook een roze fauteuil en eetkamerstoelen hebben. Maar we waren een klein beetje bang dat dat iets too much zou worden. We zijn zó onwijs blij met de keuze voor een wit vloerkleed. Hij werd overigens binnen twee dagen geleverd, dus we hebben er helemaal niet lang op hoeven te wachten.

De kwaliteit van het vloerkleed echt onwijs goed. Hij is zó mooi, fluffy en zacht! Het schoonhouden van het vloerkleed is misschien nog een kleine uitdaging, zeker met een kindje in huis. Gelukkig bestaan er middelen om het vloerkleed mee te beschermen, dus daar moeten we ons nog even in verdiepen.