Onze zoektocht naar de perfecte wanddecoratie

In het artikel dat eerder deze week online verscheen, vertel ik over onze moderne woonkamer en hoe we tot deze interieurstijl zijn gekomen. Er ontbreekt alleen nog één belangrijk ding in de huiskamer: de perfecte wanddecoratie.

YES-gevoel

Al een half jaar lopen we tegen dit probleem aan: we kunnen gewoon niets vinden waarbij we het YES-gevoel hebben. Van vrienden krijgen we het advies dat we niet op zoek moeten gaan naar wanddecoratie, maar dat we er gewoon eens tegenaan moeten lopen. Je zou zeggen dat daar een kern van waarheid in zit. Sterker nog, ik werk op het hoofdkantoor van een grote woonwinkelketen en krijg wekelijks de mooiste sfeerfoto’s op mijn beeldscherm te zien. Maar hét decoratiestuk zit er gewoon nooit tussen. En als ik wacht tot ik tegen het perfecte decoratiestuk aan loop, dan zijn we ook al gauw vijf jaar verder.

De witte muren om ons heen vinden we niet storend, want de rest van het huis is prachtig aangekleed. Maar tegelijkertijd zou het toch wel erg gezellig zijn om de muren eens op te vullen.

Een mooie foto

Nu zit ik al een tijdje te denken: misschien moet ik het helemaal niet zoeken in een woonwinkel. Misschien moet ik gewoon zélf iets maken. Ik ben immers ontzettend creatief. Ik fotografeer heel graag, dus waarom zou ik niet gewoon een hele mooie foto aan de muur hangen? In mijn eerste eigen huisje had ik een grote foto op canvas van mijn hondje Bella laten afdrukken en dit was echt het pronkstuk van mijn woonkamer. Misschien moet ik voor deze woning ook eens kijken naar de opties om zelf iets te laten drukken!

Oké, we hebben dus besloten dat we een mooie foto in onze woonkamer gaan hangen. Maar dan komt het volgende issue: welk materiaal moeten we kiezen? Canvas is volgens mij altijd een goede keuze, maar ik vind een foto op plexiglas ook heel erg tof. Zéker omdat dit echt gaat knallen in onze moderne woonkamer. De kleuren van een foto op plexiglas zijn namelijk heel intens en door de glans van het plexiglas heeft het ook nog eens een luxe uitstraling.

Nu nog de geschikte foto vinden (of maken), maar dat komt vast goed.