The Backpacker in Bergen op Zoom

The Backpacker in Bergen op Zoom is de tweede escape room waar we ons als PinkGraphics-team aan wagen. Onze eerste escape room hebben we echt nét niet gehaald, dus het is tijd voor een nieuwe poging!

Wereldreiziger Robin

Het verhaal begint bij een ontmoeting met Robin. Een echte globetrotter die de hele wereld al heeft gezien. Na zijn terugkomst in Bergen op Zoom wil hij weer een “normaal” leven gaan leiden. Maar zoals de wereldreizigers onder ons wel zullen herkennen begon het al snel weer te knagen bij Robin om nog eens te gaan reizen, maar deze keer op een andere manier. Dit keer wil hij niet meer alleen gaan. Natuurlijk zijn er genoeg vrienden die hem willen vergezellen maar Robin besluit om op een meer onconventionele manier een reispartner te zoeken. Hij bouwt een kamer vol mysteries en raadsels. Wie binnen 45 minuten de uitweg in de kamer heeft gevonden, mag met Robin mee op reis!

Doorgevoerd thema

Dit is een fantastische escape room! Wat ik het meeste waardeer aan een escape room is dat de look en feel in verband staat met het verhaal. Zoals je al hebt kunnen lezen heeft deze escape room een super leuk verhaal en de kamer is hier dan ook helemaal op afgesteld. De kamer voelt echt aan als de slaapkamer van Robin – niet op een creepy manier hoor! Iets anders wat ik altijd erg belangrijk vind aan een escape room zijn sloten of puzzels die je niet veel tegenkomt. Na al de escape rooms die ik al heb gedaan kan ik enorm blij worden van een slot wat ik nog niet eerder heb gezien of een heel apart mechanisme. Deze kamer zat er vol mee!

Echte veteranen

Handig ook dat ik zo gelijk het concept van een escape room heb uitgelegd. Niet dat iemand die dit leest dat nog niet wist. Escape rooms zijn een wereldwijd fenomeen geworden in de afgelopen jaren. En zoals jullie weten ben ik er dol op! Gelukkig heb ik inmiddels onze redactie ook zo gek gekregen. Wij hebben er bijna een soort teamuitje van gemaakt. Zo ook deze escape room. And guess what? We hebben bijna het record gehaald! We zijn duidelijk echte veteranen geworden.