Heroes Dutch Comic Con – Spring Edition 2020

Nog iets meer dan twee maandjes en dan is het weer zo ver: Heroes Dutch Comic Con! Hoewel ik zelf, in tegenstelling tot Patty, DCC in 2019 eventjes heb overgeslagen, ben ik er dit jaar weer helemaal klaar voor. En om het meteen goed te doen: we gaan een héél weekend.

Twee dagen Heroes Dutch Comic Con

Ik heb al langer gespeeld met het idee om een keer twee dagen achter elkaar te gaan, maar het is er door tijdsgebrek eigenlijk nooit van gekomen. Dit jaar heb ik gewoon heel het weekend vrijgehouden, wat nu dus resulteert in dat ik dus twee dagen ga! Yes! En niet alleen voor mijn eigen plezier, maar ook voor jullie: na Heroes Dutch Comic Con zal ik uitgebreid alle do’s & don’ts opsommen en vertellen hoe je het meeste uit (de volgende) Dutch Comic Con kunt halen!

Voorpret

Een leuk onderdeel van Dutch Comic Con is natuurlijk de voorpret. Zéker als je nog nooit bent geweest, is het kijken van video’s en het lezen van artikeltjes over Dutch Comic Con natuurlijk een super tip om alvast in de sfeer te komen. In aanloop van de nieuwste editie, wordt er steeds meer informatie over het evenement weggegeven. Welke stands staan er dit jaar? Welke beroemdheden maken een verschijning? Als je de Facebookpagina van Dutch Comic Con volgt dan ben je sowieso up-to-date!

Mensen kijken

Mijn persoonlijke hoogtepunt tijdens de evenementen is het bewonderen van allerlei Cosplay tijdens dit evenement. Mensen hebben de prachtigste kostuums aan, vaak zelf gemaakt ook! Er wordt tijdens Dutch Comic Con ook een Cosplay Contest gehouden op de main stage – dit is echt een must see voor elke bezoeker. Hierdoor gaat mijn eigen cosplay hart sneller kloppen – ondanks ik nog nooit aan aan cosplay heb gedaan. Het zou mij zo onwijs gaaf lijken om een hele dag in een prachtig kostuum rond te lopen als Princess Zelda of mijn eigen Dungeons & Dragons character. Echter komt het er nooit van om een kostuum samen te stellen, doordat ik het altijd uitstel. Misschien ooit..

De Merchandise Hall

De Merchandise Hall is dé plek waar winkeltjes en creatieve geesten samenkomen. Fan art, games, stickers, cosplay items, stripboeken, kleding, knuffels.. alles wat past binnen de thema’s comics, series, games en fan art kun je hier vinden. Als een echte Nederlander is “kijken en niets kopen” eigenlijk leuk genoeg – er is zo veel moois te zien! Maar even eerlijk, kopen blijft natuurlijk altijd nóg leuker dan kijken. Mijn tip: zorg dat je een zakcentje meeneemt en je zult geen spijt krijgen!

In mijn volgende artikel ga ik dieper in op de activiteiten die deze editie aan bod komen. Echter is nog niet alles bekend gemaakt, dus stay tuned!