Pokémon Sword & Shield

Jullie konden al lezen over onze reis naar Londen om het Pokémon Center te bezoeken. Deze pop-up store werd onder andere geopend om de nieuwste Pokémon games, Sword en Shield, te promoten. In de winkel konden de demo’s van deze game al gespeeld worden (maar die had ik zelf lang daarvoor al gespeeld, natuurlijk). Op 15 november, op de releasedatum van de twee games, sloot de pop-up store haar deuren.

Win-situatie

Na wikken en wegen, besloot ik voor Shield te gaan in plaats van Sword. De grootste reden hiervoor was dat ik uit mijn omgeving hoorde dat men vooral Sword ging kopen, dus het leek me een grote win-situatie als ik voor Shield zou gaan.

Galar

Zoals in iedere Pokémon game, kies ik voor de starterpokemon van het gras-type (jup, ik ben zo’n persoon dat altijd voor Bulbasaur koos in de oude games). Met Grooky aan mijn zijde gaat mijn avontuur van start in de Galar-regio. Mijn vrienden besloten voor de andere twee starters, Scorbunny en Sobble, te gaan zodat we ze kunnen ruilen.

In-game zul je veel te maken krijgen met je beste vriend Hop, wiens broer de Galar-kampioen is. Je voelt het natuurlijk al aankomen: er komt een dag dat jij deze kampioen, Leon, moet verslaan. Die dag is echter nog niet vandaag! Je bent namelijk wel zo’n 30 – 40 uur zoet voordat je überhaupt aan dit gevecht hoeft te denken. Tijdens je reis ontmoet je nog meer personages en verzamel je acht badges bij de acht Gyms die er te vinden zijn. Voordat je het op gaat nemen tegen een Gymleader, zul je eerst een puzzel of opdracht moeten voltooien. Dit zorgt voor een erg leuke afwisseling tussen alle Pokémongevechten door.

Surprise Trade

Één van de leukste functies van de game vind ik toch wel de surprise trade. Zéker als je nog niet ver bent met je game, is het erg leuk om een paar surprise trades te voltooien. Je ruilt een gekozen Pokémon tegen een Pokémon van een willekeurig persoon. Je kunt zelf niet kiezen wat je krijgt, dus voor je het weet heb je een Japanse of Spaanse Pikachu in je bezit. Vet, toch? Het is een leuke manier om vroeg in het spel Pokémon te krijgen die je nog niet kunt tegenkomen en om je Pokédex compleet te maken.

Raid Battles

Samen met vrienden ben ik al enkele Max Raid Battles aangegaan. Dit is een geheel nieuw gevechtsformat – het deed mij een klein beetje denken aan de bekende Raids in Pokémon Go. Echter is het wel een stukje anders: je vormt een team met drie andere Pokémontrainers. Dit kunnen je vrienden zijn, maar ook een NPC. Met dit team neem je het op tegen wilde (zeldzame) Dynamax Pokémon, waarbij je de kans krijgt deze Pokémon te vangen als je hem weet te verslaan. Een super leuke interactieve manier om Pokémon te vangen!

Conclusie

De game voelt aan zoals een nieuwe Pokémon game hoort aan te voelen: de formule wordt gewaarborgd, terwijl er wel weer succesvolle extra’s aanwezig zijn die ervoor zorgen dat de game vernieuwend is. Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn uitgebracht op de Nintendo Switch en kunnen dus zowel in handheld vorm als home console-vorm gespeeld worden. De games zijn echt een must have voor menig Pokémon fan en de spellen gaan je zeker niet teleurstellen. Sterker nog, uitgespeeld ben je voorlopig niet: je kunt voor beide games een zogeheten expansion pass aanschaffen. Als je deze in je bezit hebt, krijg je zowel eind juni als aankomende herfst toegang tot nog meer content!