De Kelder Van De Maagd
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Musicalgekte

 

Ik heb een fantastische vriendin die elk jaar “all out” gaat voor haar verjaardag. Meestal nodigt ze een select clubje vrienden uit om iets bijzonders mee te doen en deze keer was het niets minder dan een Escape Room. Ik hoef jullie niet te vertellen hoe blij ik was toen ik hierachter kwam. Nu moest het er vroeg of laat van komen dat we een Escape Room gingen doen voor haar verjaardag. Deze vriendin is namelijk dol op spelletjes en puzzels.

 

Een nieuwe Escape Room was het decor voor een avond codes kraken. Zoals ik in mijn andere Escape Room reviews doe ga ik een algemene indruk proberen te omschrijven van de kamer. Hopelijk zonder al te veel clues achter te laten over de puzzels. Om te beginnen heet de Escape Room “De Kelder Van De Maagd”. De Maagd is de stadsschouwburg van Bergen op Zoom en de Room bevind zich hier ook direct naast. Het verhaal zou gaan over een musical waarvoor twee dames streden om de hoofdrol. Het meisje dat waarschijnlijk de hoofdrol zou krijgen verdwijnt echter de avond voor de bekendmaking. Het is aan ons om deze jongedame te vinden en te bevrijden uit de kelder van de schouwburg.

 

Al bij binnenkomst is het duidelijk dat we ons onderdompelen in de wereld van de musicals. Het decor is prachtig en het ziet er echt uit alsof je in de kelder van een theaterzaal bent, met alle objecten van dien. Wat echt leuk is aan deze Escape Room is dat je je doel constant kunt zien. Een leuke paspop achter een hek stelt onze actrice voor. Je kunt zo duidelijk naar je doel werken.

 

Hoewel ik persoonlijk altijd aanraad om Escape Rooms met max 5 personen te doen (ook al kun je hem met 8 personen doen volgens de site) heb ik totaal niet gemerkt hoe druk het was. Er was genoeg ruimte en er was een mogelijkheid om de puzzels wat uit elkaar op te lossen. Hier was duidelijk goed over nagedacht. Ondanks de grote van de groep was er ook voor iedereen wel een puzzel om op te lossen. Niemand heeft stil gestaan en iedereen heeft iets toegevoegd.

 

Laat je overigens totaal niet afschrikken door het feit dat de Escape Room een musical thema heeft, zelfs als je hier niet in thuis bent zijn alle puzzels op te lossen. Al met al een top verjaardag!

 

Het is altijd leuk om met andere spelers dan normaal een Escape Room te doen. Ik ben gewend om met mijn ouders en zusje te spelen en wij zijn dan ook behoorlijk op elkaar ingesteld. Het is echt leuk om die dynamiek te zien veranderen. In elk team waarmee je speelt kun je weer een andere rol innemen in de groep. Hoewel ik toch stiekem graag een soort “overwatch” positie heb ;)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]