Het uitzoeken van een nieuwe keuken

Zoals jullie misschien wel weten, hebben mijn partner en ik in 2021 een nieuwbouwhuis gekocht. Deze moest, op het moment dat wij het kochten, nog gebouwd worden. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en hebben wij nu een maand de sleutel van ons nieuwe paleisje en zijn wij volop bezig om het huis woonklaar te krijgen.

Alles zelf bepalen

Een nieuwbouwhuis kopen is natuurlijk ontzettend leuk, omdat je alles from scratch zelf kunt bepalen. Zo was er een waslijst aan kopersopties waar we uit konden kiezen (extra stopcontacten en de locaties ervan, een uitbouw, andere kamerindeling, het plaatsen van loze leidingen, enzovoorts). Het leverde soms wat keuzestress op, omdat we echt bijna alles konden customizen. Eén van de dingen die we ook helemaal zelf konden bepalen, was natuurlijk de keuken.

Parallel keuken

En ik moet je zeggen: dat is een best lastig proces. Wij kozen ervoor om onze keuken af te nemen bij de partij die samenwerkt met de aannemer. Dit zou onderaan de streep een wat duurdere optie zijn, maar voor ons betekende dit ‘minder gedoe’, omdat we minder zelf hoefden te regelen/communiceren. Wat het proces voor ons alsnog lastig maakte, is het feit dat we in 2021 al moesten bepalen wat we in 2023 voor keuken wilden. Trends veranderen en je eigen smaak natuurlijk ook. We hebben enorm veel inspiratie opgedaan op het internet. Zo vonden wij keukens met een kookeiland echt heel erg mooi, maar door de vorm van de ruimte waar onze keuken in komt, zou dit niet de mooiste oplossing zijn. Daarom kozen we voor een parallel keuken.

Voor onze huidige woning hebben we destijds ook een nieuwe keuken moeten aanschaffen en we zijn toen gegaan voor een witte keuken met een eikenkleurig werkblad. Erg mooi en tijdloos, maar voor onze nieuwbouwwoning wilden we toch graag gaan voor een luxe-uitstraling. Onze inspiratiezoektocht naar luxe keukens ging van start.

Matzwart met goud

We kwamen al gauw uit bij de trendkleur van het moment: zwart. We hebben er wel kort over getwijfeld, omdat je stof en vetvlekken erg goed ziet op zwarte frontjes, maar dat woog niet op tegen hoe mooi we deze kleur vinden. En schoonmaken moet je toch wel, of je nou een zwarte of witte keuken hebt.

Onze inspiratiezoektocht vervolgde zich en we brachten een bezoekje aan diverse showrooms. Daar werd ik verliefd op iets wat niet veel mensen in huis hebben: een gouden wasbak met gouden kraan! Mijn partner was er iets minder fan van, maar we sloten een deal: als hij de zolder krijgt om een gamekamer van te maken, dan mag ik de kleuren van het interieur, en dus ook de keuken, bepalen. Een win-win situatie!

Deze keuze maakten we in 2021. Nu, anderhalf jaar later, zijn we er nog steeds heel erg blij mee en kunnen we niet wachten tot de keuken wordt geplaatst! Dit zal volgende maand gebeuren en ik ben onwijs benieuwd naar het eindresultaat.