Flappy Bird

Ik zag de laatste tijd op Facebook heel vaak een spel met een of andere vogel en een mario-achtige omgeving langskomen. Toen ik de afbeeldingen van het spel voor het eerst zag, besteedde ik er weinig aandacht aan. “Het zal wel”, dacht ik. Maar nu ik steeds vaker die vogel, die blijkbaar Flappy Bird heet, voorbij zie komen, werd ik toch wel heel erg nieuwsgierig.

Ik ging op onderzoek uit en kwam er al snel achter dat het een spel was voor je smartphone. Meteen heb ik mijn mobiel erbij gepakt, opende ik de Google Play store en zocht ik op Flappy Bird. Jep, ik zie een icoontje van een vogeltje. Downloaden maar!

Flappy Bird is een spel van Gears Studios. Het spel is nog niet eens één mb groot en is op het moment van schrijven meer dan 10 miljoen keer gedownload. Da’s een hoop!

Ik had al op de downloadknop gedrukt, maar besloot toch maar eerst de recensies te bekijken voordat ik het spel opstartte. Hmm, het merendeel geeft de app 5 sterren, maar ook word er door veel mensen maar één ster gegeven. Ik besloot wat reacties van spelers te lezen. (Let op! Grof taalgebruik!):

Bart geeft één ster aan de app:

Klote app! Verzin iets beters, Mafkezen! Zeer agressief spel.

Labeat geeft ook één ster aan de app:

Wtf. Kutspel te moeilijk dus is de fun er al snel van

Ook Dilara geeft maar één ster aan de app:

F*ck deze k*t spel. Het is echt een F*CKING STOMME SPEL.

En ook Stan vindt het spel geen 5 sterren waard:

Het is te moeilijk, ik kom nooit verder dan 2.

Justin geeft ook één ster:

Niet downloaden, suf spel niks aan, agressie krijg je hiervan.

Pedro kan ook niet meer geven dan één ster:

Ik gooide bijna mij mobiel kapot! Saai.

Nabil, wederom één ster:

Slecht. Een spel gemaakt om mensen agressief te maken.

Na lang doorscrollen in de geschreven recensies, kwam ik de eerste 5-sterren tegen, die Tyche gaf:

Yeah! Suuuuuuper leuk!

Ok… blijkbaar is het een erg agressief spel.. Maarja, ik laat mij niet leiden door slechte recensies, en ik had het spel immers toch al gedownload. Dus: Spelen maar!

2014-02-05 21.18.11Lekker simpel, houd ik wel van! Sowieso de oude mario achtige stijl spreekt me wel aan.

2014-02-05 21.18.48Handige uitleg, kan bijna niets fout gaan! Het enige wat je moet doen is tappen op het scherm van je smartphone, om de vogel in de lucht te houden. Tap je niet, dan valt Flappy Bird op de grond. Tap je te veel, dan zit hij aan de bovenkant van je scherm. Je moet je manoeuvreren door het level heen, tussen de groene buizen door.

2014-02-05 21.19.03Eerste keer spelen, kan niet fout gaan dacht ik. Oeps, meteen dood natuurlijk. 0 punten.

2014-02-05 21.19.20Tweede keer ging al beter, 2 punten!

2014-02-05 21.27.28Nog een paar keer proberen en 11 punten! Gaat steeds beter.

2014-02-07 17.47.2718! Het is wel moeilijk hoor, maar het is zeker te doen! Het spel draait eigenlijk vooral om timing en het helpt als je er een soort van ritme in kan vinden.

Nouja.. om eerlijk te zijn snap ik de heftige recensies/reacties niet heel erg. Ja, het spel is én te simpel én te moeilijk tegelijk. Kan me voorstellen dat mensen hierdoor in de war raken. Maargoed, ik vind het dus wél een erg leuk spel! Verslavend, soms frustrerend, maar ik wil toch steeds m’n eigen score verbeteren. Overigens geen spel wat ik iedere dag zou spelen, maar gewoon soms, als ik me even verveel of even moet wachten op iemand. Het is ook vooral leuk om het iemand te laten spelen die het niet kent en nog nooit heeft gespeeld: Leedvermaak! Smaken verschillen, ik houd juist wel van hele simpele (maar toch moeilijke) spelletjes!

Helaas is Flappy Bird inmiddels uit de appstores verdwenen, of hij weer terug komt: Geen idee. Als je ‘m al hebt gedownload kan je hem nog steeds spelen. Lees er hier meer over. Interessant: De maker van dit ongelooflijk simpel-maar-toch-moeilijk-spelletje verdient 50.000 dollar per dag aan dit spel, door advertenties. Wow!

Heb jij Flappy Bird gespeeld? Wat is jouw hoogste score?