Flying Kiwi’s

Help de als kiwi verklede kiwi’s om op vakantie te gaan door ze af te schieten in een fruitkist vol met kiwi’s! Kun jij de vakantie van de kiwi’s redden?

Wat is het?

Dit schijfschietspelletje is uitgegeven door White Goblin Games en is te spelen vanaf ongeveer 5 jaar. Afhankelijk van hoe goed je kan schieten duurt een spelletje ongeveer 10 minuten en je speelt het spel met 2 tot 4 spelers.

Wat zit er in de doos?

In de doos vind je naast de spelregels ook 40 kiwi’s (Of beter gezegd kiwi-fiches), 4 katapulten en wat kartonnen onderdelen om de fruitkist vorm te geven. De doos is de basis van de fruitkist, dus de onderdelen moeten tijdens het spelen ín de doos geplaatst worden.

Spelverloop

Als de katapulten en de fruitkist in elkaar gezet zijn en iedere spelers 10 kiwi-fiches heeft in de door hem of haar gekozen kleur kan het spel beginnen.

Een van de spelers geeft een teken dat het spel kan beginnen en alle spelers gaan tegelijkertijd hun kiwi’s in de fruitkist schieten door gebruik te maken van de katapulten. Kiwi’s die naast de kist belanden (of op de grond) mogen opgepakt worden om ze vervolgens opnieuw af te vuren.

Wie als eerste om 4 kiwi’s in een vierkant in de fruitkist te krijgen (dus in 4 aangrenzende vakjes) roept “Flying Kiwi’s” en wint het spel. Mocht het niet lukken om een vierkant te vormen voordat alle Kiwi’s in de kist zitten dan pakt iedere speler de stapel uit de 16 vakjes in de kist waar zijn kleur Kiwi bovenop ligt en telt de kiwi’s van die stapel. Degene die nu de meeste Kiwi’s heeft wint in dit geval.

Pluspunten

Flying Kiwi’s heeft weinig regels, de fruitkist is snel en makkelijk in elkaar te zetten dus voor je het weet ben je aan het spelen. Ook het in elkaar zetten van de katapulten is erg gemakkelijk. Tevens is het zo ontworpen dat de katapulten gewoon in de doos opgeborgen kunnen worden zonder dat deze steeds uit elkaar gehaald hoeven te worden.

De afgebeelde Kiwi’s zijn ontzettend grappig ontworpen, dus de fun begint eigenlijk al bij het openmaken van de doos!

Minpunten

Het afschieten van de kiwi’s vergt behoorlijk wat oefening. Het is erg lastig om ze de kant op te schieten die jij wilt of zonder dat ze veel te hard gaan. Maar of dit nou echt een minpunt is of juist voor de nodige hilariteit zorgt moet je zelf maar ondervinden!