Paperama

Onlangs heb ik een nieuw spel op mijn smartphone gedownload: Paperama. Hij stond bij de populairste gratis spellen in de Google PlayStore. Ik vond het spel er heel leuk uit zien, dus ik besloot hem te downloaden. Benieuwd naar mijn mening over dit spel? Lees dan verder!

In eerste instantie dacht ik dat dit een app was waarmee je leert origami te vouwen. Maar dat is het niet! Althans, indirect wel, maar het is echt een spel waarbij je -door een papiertje te vouwen- een bepaalde vorm moet weten te krijgen. Indirect krijg je dus wel mee hóé je een bepaalde vorm kunt vouwen. Het kan dus goed zijn dat je er ook nog eens iets van opsteekt!

2014-05-07 07.55.56Kijk hoe super vrolijk en kleurrijk het startscherm eruit ziet! Het nodigt je echt uit om te spelen.

2014-05-07 07.56.30Wanneer je op de grote groene play-knop hebt gedrukt, kom je op dit scherm. Een scherm met ‘level packs‘. Zoals je ziet kun je alleen de bovenste nog maar spelen, de packs die eronder staan moet je eerst unlocken door de eerste level pack uit te spelen.

2014-05-07 07.57.07Eenmaal geklikt op een level pack, zie je 24 levels in dit menu staan. Allemaal locked, omdat je pas een level vrij kunt spelen nadat je het vorige level hebt uitgehaald – best logisch. Zoals bij veel spellen kun je weer een bepaald aantal sterren verdienen. Één ster als je het level hebt uitgehaald met weinig score, twee sterren als je een gemiddelde score hebt en drie sterren als je het level (bijna) perfect hebt uitgehaald.

2014-05-07 07.57.25Zoals bij bijna alle spellen: het eerste level is het makkelijkste en word er natuurlijk uitgelegd wat je moet doen. Zoals je hier ziet: Je moet een driehoek als vorm weten te krijgen. Hoe je dat doet? Je sleept de ene hoek naar de andere hoek, alsof je het papiertje vouwt.

2014-05-07 07.58.22Voila! Drie sterren. Was ook niet zo heel moeilijk, dat eerste level.

2014-05-07 08.01.25Zoals ik al vertelde: In dit spel zitten achievements. Dit zijn kleine doelen die het spel nog iets uitdagender maken. Op de afbeelding hierboven zie je dat ik mijn eerste achievement heb behaald door een level op 100% uit te spelen.

2014-05-07 08.04.24De levels worden natuurlijk steeds een beetje moeilijker. Hier moet je een huisje vouwen. Er is trouwens ook een limiet! Dit level moet je uithalen in vier keer vouwen (zie linksonder). Nog steeds best simpel, maar geloof me: Het wordt per level moeilijker.

Ik vind het echt een super leuk spel! Niet een spel om heel de dag door te spelen, maar leuk als je je eventjes verveelt of als je ergens op moet wachten. De eerste levels zijn wat simpel, maar daarna wordt het echt een uitdaging. Mocht je vast komen te zitten, dan kun je om een hint vragen.

Spelen jullie dit spel al?