Diehard blogliefhebbers, waaronder blogbezoekers en blogeigenaren kennen Bloglovin’ vast wel. Echter zijn er ook een aantal bezoekers die op een blog komen, het woordje ‘Bloglovin’ zien staan en denken “huh?”. Voor die mensen schrijf ik dit artikeltje, om uit te leggen wat Bloglovin’ is, en waarom jij het, als blogliefhebber, moet gaan gebruiken!

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin
Follow on BloglovinFollow on Bloglovin

Dit zijn zoal de afbeeldingen van Bloglovin’ die je vast wel eens voorbij ziet komen. Een groot deel van alle bloggers heeft wel minimaal één zo’n afbeelding op hun blog staan. Het doel van de afbeeldingen is, dat je erop klikt en vervolgens aanvinkt dat je de desbetreffende blog wilt ‘volgen’. Maar wat bedoelen ze nou met volgen? Ik ga het je helemaal uitleggen.

Wat is Bloglovin’ en hoe werkt het?
Als je een account hebt bij Bloglovin’ kun je jouw favoriete blogs aan je account toevoegen. Oftewel: volgen. Zodra jouw favoriete blogs dan een nieuwe blogpost online zetten, komt dit tevoorschijn in de Bloglovin’ feed. Dit is een pagina waarop je alle nieuwe blogposts van je favoriete blogs kunt zien. Je ziet per blogpost de titel, de eerste paar zinnen van het artikel en eventueel een afbeelding. Zodra je op de titel van de blogpost klikt, word je doorverwezen naar de website van de blog. Vervolgens markeert bloglovin het bericht als gelezen. Heel handig dus.
Zo kun je dus je favoriete blogs volgen, zonder dat je steeds de url van de desbetreffende blog hoeft in te typen. Oja, heel belangrijk: Je kunt zelf instellen of je mailtjes wilt ontvangen van Bloglovin! Stel je in dat je niets wilt ontvangen, zul je geen vervelende mailtjes binnenkrijgen.
Schermafbeelding 2013-01-13 om 16.32.01
Even een voorbeeldje van Bloglovin, in mijn browser. Zoals ik al vertelde, staan alle nieuwe blogposts onder elkaar. Het bovenste bericht is nog niet gelezen, daarom is deze nog zwart. Berichten die ik al wel heb gelezen, vervagen een beetje. Zo houd je overzicht!

Blogs die niet werken met Bloglovin’ kun je ook gewoon volgen. Met de zoekfunctie kun je alle blogs vinden en je kunt ze gewoon volgen.

Ook is Bloglovin’ heel handig als je in het bezit bent van een blog. Zo kun je zien hoeveel vaste volgers je hebt, en het helpt ook zeker bij het omhoogbrengen van je bezoekersaantallen. Als je bijvoorbeeld 50 volgers heb, dan heb je in principe iedere keer als jij een blogpost online zet, 50 vaste bezoekers, mits deze bezoekers Bloglovin’ regelmatig gebruiken en jouw blogpost interessant genoeg is om op geklikt te worden.

Dus, volg je een aantal blogs en wil je alle nieuwe updates op één pagina ontvangen? Maak dan Bloglovin’ aan. Er is geen reden om het niet te doen! Je krijgt geen spam mails binnen en het werkt echt gewoon heel simpel. Ik zou het ook heel leuk vinden als je ons zou volgen! 🙂