De omafiets

Een echte trend op fietsgebied: De omafiets. Het model werd in de 19e eeuw gemaakt en volgens mij is de omafiets populairder dan ooit. Tenminste, ik zie ze echt o-ver-al. En ik zie er niet alleen dames op rijden, maar ook heren! Vandaag een artikeltje over deze populaire fiets.

fiets-9390kopieLieve omafiets, weet je wat ik nou zo leuk vind aan jou? Je bent een oma(fiets), maar niet de oma van alle fietsen. En niet alle oma’s fietsen op een omafiets. Beter nog: Jij bent populairder bij jongeren dan bij oma’s. Maar dat komt vast door jouw simpele uiterlijk, less is more, right? We willen geen fiets met toeters en bellen (ok, één fietsbel voor de veiligheid is wel gewenst), maar gewoon een simpele fiets waar je op kan fietsen. Jij hebt geen versnellingen en vaak enkel een terugtraprem, en tóch ben jij zo populair. Sinds wanneer kiezen wij voor minder luxe?

Ja, waarom is dat eigenlijk? Als we een nieuwe auto kopen (en veel geld hebben) dan heb je keuze uit honderd opties en het liefst kiezen we ze alle honderd. Maar waarom nemen we tegenwoordig genoegen met een simpele omafiets met een terugtraprem, geen handremmen en geen versnellingen. Ik ben juist dol op het feit dat ik een damesfiets heb met versnellingen en handremmen. Maar als je kleine stukjes moet fietsen dan is less zeker more, sowieso wat je portemonnee betreft.

De fiets hierboven is van mijn moeder, nieuw, en komt van de webshop FietsenOpFietsen.nl. Want ook (oma!)fietsen kun je online kopen en ze worden gewoon thuis afgeleverd. Ideaal, toch?

fietsIk heb er zelf stiekem een proefritje op gemaakt en ik vind hem eigenlijk best wel lekker rijden! Het feit dat hij een terugtraprem heeft is echt enorm wennen en ik raak lichtelijk in paniek door het feit dat als ik mijn handrem wil indrukken, dat er niets zit, haha! Het bagagerek van voren is dan wel weer een luxe, want die dingen zijn zo enorm fijn. Hij is van het merk Altec, maar een fiets is een fiets, dacht ik zo.

Heb jij een omafiets?

Deze omafiets heb ik gekregen van FietsenOpFietsen.nl