Go Nuts For Donuts

Donuts eten als een malle!

Dit vreetkick opwekkende kaartspel is voor spelers vanaf 8 jaar en is te spelen met 2 tot 6 personen. Volgens de doos zou een potje ongeveer 20 minuten moeten duren maar toen we het met z’n tweeën gingen testen kwamen we met 10 minuten best al een heel eind. Het spel is uitgegeven door het ons welbekende White Goblin Games.

Wat zit er in de doos

Zoals gebruikelijk zit er een beschrijving bij, die vrij kort en bondig was. Hier ben ik altijd enorm blij mee want dat geeft aan dat je snel kan beginnen met het spelen van je spel. Verder zitten er 95 donutkaarten (roze achterkant), 42 keuzekaarten (blauwe achterkant) en 7 donutrijtegels in het doosje.

Spelverloop

De donutkaarten worden geschud en op een stapel dicht op tafel gelegd. Afhankelijk van het aantal spelers maak je een donutrij. Deze heeft de lengte van het aantal spelers plus 1. De rij kun je aangeven met de daarvoor bestemde donutrijtegels. De donutrij vul je dan door de bovenste kaarten in die rij te leggen (zoals aangegeven op de foto). Iedere speler krijgt keuzekaarten met hierop de nummers die corresponderen met de nummers op de donutrijtegels. De spelers bedenken nu welke van de donutkaarten ze het liefste zouden willen hebben. Op de donutkaarten staan namelijk punten of acties waarmee je punten zou kunnen verdienen. De speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft wint! Als je hebt besloten welke donutkaart je wil hebben, dan leg je de keuzekaart die hiermee correspondeert gesloten neer op tafel. Als iedere speler dit gedaan heeft, draait iedereen zijn of haar kaart om, zodat iedereen deze kan zien. Ben je de enige die de specifieke donutkaart wil hebben? Dan mag je hem pakken en de eventuele actie die erop beschreven staat uitvoeren. Heeft iemand anders dezelfde donutkaart gekozen? Dan krijgen jullie beiden niets en word deze donutkaart op een aflegstapel gegooid. De gaten die zo vallen in de donutrij worden weer opgevuld met kaarten van de trekstapel, net zo lang totdat deze op is.

Pluspunten

Het spel is zoals ik al had aangegeven makkelijk om ermee te beginnen. Alles wat je nodig hebt zit in de doos en je kunt zo goed als gelijk van start. Wat ik zelf echt superleuk vind aan dit spel is de manier waarop het is vormgegeven. Iedere donut heeft een gezichtje en alles ziet er enorm poppig en schattig uit.

Minpunten

De enige mini-struggle die we hadden was dat ons eerst niet duidelijk was of we de kaarten open of dicht moesten leggen in de donutrij. Klinkt superonlogisch om ze dicht te leggen maar het stond niet specifiek in de beschrijving.

Ik krijg er zelf ook enorm veel zin van in eten (beslis zelf maar of dat een voor of nadeel is). Ik ga snel een Chai Tea Latte (zonder water en extra heet) bestellen!