Doei winter, hallo lente.

Kijk eens terug op de afgelopen dagen. Worden jullie daar ook zo vrolijk van? Het eerste lentezonnetje, de eerste warmere dagen. Doei winter, ik ga je niet missen.

boom-2606

Ondanks dat ik dol ben op de feestdagen (Kerst en Oud & Nieuw zul je mij nooit zien overslaan) en dat mijn verjaardag in februari valt, heb ik echt een hekel aan de winter. Sneeuw is prachtig, zo lang je er niet doorheen moet. Kou en regen is super gezellig als je binnen zit met een dekentje en warme chocolademelk, maar wanneer je naar buiten moet is het vreselijk. Nee, winter is niets voor mij. Daarom ben ik zo blij met dit eerste lentezonnetje! En natuurlijk ben ik blij dat we het bijna officieel lente mogen noemen. Ik ben blij met het feit dat we een periode instappen die alleen maar met de dag warmer kan worden. Wat ik nog meer leuk vind aan de lente?

1. Zonder jas naar buiten

Geen dikke winterjas meer te hoeven aantrekken en het alsnog te koud hebben. Gewoon, als je de deur uit moet: je tas pakken en gaan! Geen gedoe met jas-aan-jas-uit. Hoe fijn en makkelijk is dat?

bella-1624

2. Fotograferen

Het is weer tijd om de bossen in de gaan, dierentuinen te bezoeken en met de hondjes van mijn moeder buiten te zijn. Met het warme weer is het geweldig om te fotograferen; altijd mooi licht, de dagen duren langer en de omgeving is mooier. Minder koud en kil. Meer groen en levendig!

3.Wandelen en fietsen in het zonnetje

Als het warmer is buiten, ben ik meer geneigd om naar buiten te gaan en iets actiefs te doen zoals wandelen of fietsen. Naar het bos, naar het strand of gewoon een rondje door de stad. Het is dan ook ideaal om met mooi weer naar Scheveningen te gaan. Eerst naar Den Haag de stad in en daarna lekker een hapje eten op de boulevard en de dag afsluiten met een mooie strandwandeling. En laat een stukje wandelen nou ook gezond zijn, dus win win!

4. Minder laagjes, leukere kleding!

Je hoeft jezelf niet meer dik in te pakken. Geen kleding in laagjes en geen dikke truien meer. Maar we mogen de shirtjes, dunne vestjes, jurkjes, leggings en uiteindelijk ook korte broeken of rokjes uit de kast halen. Geen warme winterlaarzen, maar open schoenen. Omdat ik in de zomer voor iedere outfit natuurlijk bijpassende schoenen nodig heb, speur ik regelmatig naar leuke en betaalbare ballerina’s Deze schoenen draag ik het liefst in de lente en zomer, zo plat mogelijk. Toch loop ik het grootste deel van tijd lekker op slippers!

5. Niet meer zo koud in huis

Waar ik heel veel moeite mee heb: Uit bed komen als het koud is. Nee, dan blijf ik het liefste een hele dag in bed liggen, omdat het zo lekker warm is. Maar als het buiten warmer is, is dat het binnen vanzelf ook en is het gewoon makkelijker om mijn dag te beginnen.

doei winter

6. Meer energie

Wanneer het eerder licht is, kom ik makkelijker uit bed. Wanneer het langer licht blijft, ben ik energieker en slaap ik later. In de winter slaap ik wellicht iets meer en langer dan in de lente/zomer. De zon schijnt vaker en dit heeft een positieve invloed op onze gezondheid. Mensen zijn vrolijker en hebben minder lichamelijke klachten. Dit is gebleken uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Door de langere dagen krijg ook ik meer energie en ben ik ook iets productiever.

7. Pretparken!

De lente betekent dat het pretparkenseizoen weer opent! Yay, ik ben dól op pretparken en de zon maakt een dagje pretpark helemaal compleet. Mijn favoriete pretpark is Moviepark Germany en ook in Bobbejaanland kan ik me prima vermaken.

Ik ben blij met dit voorproefje van de lente, maar van mij mag de lente écht beginnen nu! Wat zijn voor jou de ultieme voordelen van de lente? Ga jij de winter missen?

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.