Hay Day

Iedere zondag komt er een artikel online waarin ik vertel over een leuke app of een game die ik onlangs ben tegengekomen. Vandaag ga ik het hebben over: Hay Day.

Wat is Hay Day?

Hay Day is een online spelletje uitgegeven door Supercell. Het spel is te spelen op je smartphone of tablet. Voor de mensen die jaren geleden super verslaafd waren aan Farmville, zullen dit spel wel waarderen!

2014-03-10 10.55.46

Wat moet je doen bij Hay Day?

Je oom is met pensioen gegaan en heeft zijn boerderij aan jou gegeven. Jouw taak is dus om de boerderij te onderhouden! Meneer Rietsma, een vogelverschrikker, helpt je met het onderhouden van de boerderij. In de tutorial leer je hoe je moet oogsten en zaaien. De tutorial legt uit dat wanneer je één landje tarwe zaait, en uiteindelijk twee maal tarwe uit komt. Zaai je 6 landjes met tarwe, dan komt er uiteindelijk 12x tarwe uit. Dus altijd: Twee keer zoveel.

Tijdens de tutorial moet je ook drie kippen kopen. Dit spel werkt veel met slepen, wat het een stuk interactiever maakt. Natuurlijk moeten de kippen ook te eten krijgen, dus je moet ze ook regelmatig voeren. Als je dit hebt gedaan zullen de kippen uiteindelijk eieren leggen. Deze verzamel je dan weer.

2014-03-10 11.07.12

Hoe meer handelingen je doet, hoe sneller je level up gaat. Bij de meeste handelingen krijg je namelijk XP punten. Voor ieder level heb je een paar van die punten nodig om level up te gaan. Bij ieder level dat je omhoog gaat, krijg je bepaalde bonussen.

Hay Day Diamanten

Natuurlijk is het geen gratis spel als er geen element in zit waar de makers op kunnen verdienen. In het spel kun je diamanten gebruiken om sommige processen te versnellen, zodat je niet lang hoeft te wachten tot iets klaar is. Je krijgt op het begin van het spel een paar van deze diamanten gratis, maar zodra ze op zijn kan je ervoor kiezen om nieuwe te kopen. Dit kost echter wel geld. Echt geld. Je krijgt soms ook diamanten als bonus als je bijvoorbeeld level up gaat.

Hay Day werk niet?

Het kan zijn dat het spel opeens niet meer functioneert op je computer, je tablet of smartphone. Of dat je vaak de melding krijgt dat het spel is gestopt. Je kunt dan het volgende proberen:

Hay Day werkt niet op Smartphone/tablet:
– Verwijderen van je smartphone/tablet en opnieuw installeren
– Je smartphone/tablet opnieuw opstarten
– Je smartphone/tablet opschonen (bestanden/apps verwijderen die je niet meer gebruikt)
– RAM geheugen wissen
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Cheats & Hacks?

Er zullen ongetwijfeld manieren zijn om vals te spelen met Hay Day, maar ik raad niet aan om hieraan mee te doen. Zo verpest je het spel voor jezelf, de lol zal er snel vanaf zijn!

Hay Day op iPhone, iPad en Android!

Hay Day kun je spelen op je smartphone/tablet. De smartphone/tablet versie kun je downloaden in de App Store of Play Store.

Hay Day downloaden – Android
Hay Day downloaden – iPhone & iPad

Héél lang geleden was ik verslaafd aan Farmville (wie kent dit nog?), een soortgelijk spelletje, wat je kon spelen op Facebook. Sinds Farmville zijn er tientallen farm-games op de markt gekomen, maar ik moet eerlijk bekennen dat Hay Day er echt wel uit springt! Hay Day heeft een iets andere manier van spelen, het achtergrondmuziekje is niet irritant en het ziet er allemaal gewoon heel vrolijk uit. Spelen jullie dit al?