Patty’s verslag van HDCC 2022

Op 26 en 27 maart 2022 was het zo ver: Heroes Dutch Comic Con kon na 2 jaar eindelijk weer plaatsvinden! Wat hebben we met zijn alle toch ontzettend naar dit moment toegeleefd. We hebben teleurstelling na teleurstelling moeten verwerken door de coronamaatregelen waardoor het evenement soms op het laatste moment niet meer door kon gaan. Maar wat was het fijn dat de maatregelen vlak voor deze editie eindelijk zijn losgelaten. Wat fijn dat ik een van mijn favoriete evenementen weer eens kon bezoeken.

Helaas kon Silvy er niet bij zijn deze editie. Enerzijds balen dat ze na 2 jaar het feest alsnog moet missen, anderzijds is haar reden natuurlijk super leuk: ze is hoogzwanger! Super begrijpelijk dat ze de drukte, het slenteren over de merchandise-markt en alle prikkels mogelijk niet aan had gekund. Dus ben ik voor haar in de plaats gegaan. Niet één dag, maar gewoon een heel weekend!

Star Wars bruiloft

En wat een bijzonder weekend is het geweest, met name de zaterdag. Er trouwde namelijk een koppel, geheel in Star Wars stijl! Ik kan me voorstellen dat je als groot Star Wars fan écht je droombruiloft hebt kunnen beleven als je op Heroes Dutch Comic Con mag trouwen. Ik wil Frank en Charlotte heel erg veel liefde en geluk wensen voor in de toekomst. De bruiloft was prachtig.

Je ogen uitkijken

Zoals bij iedere editie, keek je deze editie ook weer je ogen uit. Zo was er een werkende KITT uit Knight Rider aanwezig, een walker uit Star Wars en ik heb ook een megaschild van Captain America gespot. De dealer hall was als vanouds goed gevuld met alles wat je geek-hartje kan begeren. Van shirts met gave designs tot diverse girlfriendpillows, van schattige zelfgemaakte sleutelhangertjes tot een complete collectie aan Funko Pops. Er was ongetwijfeld voor ieder wat wils aanwezig. Het is mooi om te zien dat de dealer-hall ieder jaar steeds diverser lijkt te worden!

Genoeg te doen

Verder was er genoeg te doen. Zo kon je deelnemen aan de DCC academy of leren vechten met een lightsaber. Ben je meer in the mood om met je heupen te schudden? Geen probleem: je kon zelfs K-Pop dansles volgen! Uiteraard waren er ook genoeg bekenden om handtekeningen of foto’s van te krijgen. Zo was Hook van Once Upon A Time aanwezig en Hawk van Cobra Kai was er ook. Ze werden ook geïnterviewd door niemand minder dan Brainpower. Grappig feitje: Brainpower is m’n moeders favoriete rapper! Dus stiekem vond ik het ook wel heel erg leuk dat hij de interviews afnam.

Cosplayers

Met alle respect voor de organisatie: Heroes Dutch Comic Con zou Heroes Dutch Comic Con niet zijn zonder.. de bezoekers! En dan heb ik het vooral over de cosplayers. Ik bedoel, het evenement zou niet hetzelfde zijn als je je ogen niet kon uitkijken naar alle cosplayers die zo veel moeite hebben gestoken in hun outfits. Dus ik wil graag van het moment gebruik maken om een aantal cosplayers in het zonnetje te zetten. Allereerst: Molly en Arthur Weasley. Wat zijn zij geweldig, zeg! Ook wil ik Manuuws Cosplay Corner even uitlichten. Vorig jaar tijdens FACTS liep ik hun groep al tegen het lijf en ik spotte ze dit weekend als Frozen karakters. Daarnaast kwam ik nog het schattigste kikkeretende monster aller tijden tegen, The child, Grogu uit The Mandelorian. Last but not least wil ik jullie ook even kennis laten maken met deze fantastische Tinkerbell. Deze vrolijke dame (die nu op Million Dollar Island te zien is) heeft aan het begin van de pandemie mijn Rapunzel mondmasker geschilderd en gemaakt. Tegenwoordig maakt ze superleuke (vleermuis)knuffels.

Tips voor een geslaagd HDCC weekend

Zoals ik al benoemde ben ik een heel weekend aanwezig geweest op HDCC. Dit was mijn eerste volledige weekend en ik moet eerlijk bekennen dat dit best vermoeiend kan zijn, ondanks dat het het dubbel en dwars waard is geweest! Daarom heb ik voor jullie, maar ook een beetje voor mijzelf, een paar tips opgesomd om het beste uit je weekend Heroes Dutch Comic Con te krijgen.

  • Rust goed uit. Ja, ja. Het klinkt allemaal zo simpel en cliché, maar doe de week voor het weekend HDCC rustig aan en ga op de vrijdagavond lekker slapen. Zo ben je goed uitgerust om er een heel weekend volle bak tegenaan te gaan!
  • Regel voor vrijdag- en zaterdagnacht een slaapplaats in of rond Utrecht. Dit kan een AirBnb zijn, een hotelletje of een familielid die in de buurt woont. Zo kun je op zaterdag- en zondagochtend lekker rustig aan doen en hoef je niet al te vroeg uit je bed. Zéker als je in Cosplay komt, kan dit je heel veel stress schelen!
  • Maak een dagplanning voor jezelf, maar stippel deze ook weer niet op de minuut uit. Maak een lijstje met prioriteiten: wat wil ik écht zien? Hoe laat moet ik waar zijn? Op deze manier voorkom je teleurstellingen en haal je echt het meeste uit je dagen.
  • Ga regelmatig even zitten om mensen te kijken. Ook al ben je fysiek nog niet moe, mensen kijken is op elk moment van de dag een leuke activiteit en je laadt er onbewust van op. Geniet van alle cosplays die langs je lopen en geniet van de sfeer en mensen om je heen!
  • Eet op tijd. Hah, ik lijk nu vast jullie moeder, maar door regelmatig even wat te eten blijft je energielevel op pijl. Echt doen, hoor! Een subtip: stop een pakje Dextro energy (druivensuiker) in je tas en neem er ééntje voor een snelle energieboost!
  • Neem tussendoor een frisse neus. Soms kunnen de prikkels even wat veel worden en kun je het beste even een stap buiten de jaarbeurs zetten voor een gezonde dosis daglicht en frisse lucht. Voor je het weer voel je je weer als nieuw en kun je je dag met veel energie weer voortzetten!
  • Zonder je soms even af. We vormen vaak en graag groepen op een evenement zoals HDCC, maar wij introverts hebben soms echt behoefte aan wat alone-time. Hoe lekker is het om je heel even af te zonderen van verplichte sociale interactie en in je eentje in de dealer-hall jezelf op te laden en hart te verliezen aan de mooiste merchandise? Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen! Dus pas op dat je je vrienden niet in de steek laat. 😉
  • Als je niet in cosplay komt: doe laagjes aan. Door de drukte kun je het soms best even warm krijgen. Doe daarom een vestje aan wat gemakkelijk uit kan, zodat je wat warmte kan verliezen. Thank me later!
  • Bovenal: GENIET.

Grootste editie tot nu toe

Ik heb ontzettend genoten van deze jubileumeditie van Heroes Dutch Comic Con. Met meer dan 45.000 bezoekers en 6 hallen was dit de grootste editie tot nu toe! Dat legt de lat uiteraard hoog voor de komende edities. Ik kan niet wachten om op 19 en 20 november 2022 de wintereditie weer bij te wonen. Ik heb er nu al zin in!