Vroeger toen ik klein was droeg ik altijd een horloge. Een blauw horloge met dolfijntjes erop. Ik moest wel, want als ik buiten aan het spelen was, moest ik voor een bepaalde tijd natuurlijk thuis zijn en we hadden toen nog geen mobieltjes om te checken hoe laat het was.

Op een gegeven moment kreeg ik mijn eerste mobieltje, een Nokia 3210, en werd mijn horloge langzaam overbodig. Ik weet niet hoe oud ik toen ongeveer was, maar ik leerde al snel dat een mobieltje prima kan functioneren als klok. Tot op het heden draag ik werkelijk nooit horloges en gebruik ik altijd mijn smartphone om de tijd te checken. En dat doe ik vaak. En het begint irritant te worden: Soms pak ik mijn smartphone erbij om te kijken hoe laat het is en zie ik dat ik een aantal meldingen heb en dan móét ik natuurlijk wel eventjes kijken. Vervolgens heb ik alle meldingen afgehandeld, maar ‘moet’ ik ook nog even gauw Facebook en Instagram checken en zo zijn we alweer een kwartier verder. Vervolgens zet ik het scherm uit en weet ik nog steeds niet hoe laat het is. Oeps!

Dus ik zit er eigenlijk weer aan te denken om een horloge aan te schaffen. Dan is het een kwestie van naar m’n pols kijken en klaar! Maar omdat ik toch wel een beetje van gadgets houd, neig ik meer naar een smartwatch dan naar een normaal horloge. Met een smartwatch kan ik namelijk wél mijn meldingen bekijken, maar niet helemaal afgeleid worden door alle leuke apps op mijn smartphone! Maarja, een normaal horloge vind ik dan ook wel weer gaaf. Wat doen we dan? Dan pakken we het beste uit twee werelden!

intro-two-guess-watchesIk kwam de Guess Connect Smartwatch tegen en ik vind hem eigenlijk zo tof dat ik hem met jullie wilde delen. Het lijkt op een normaal Guess horloge, maar er zit een display in verstopt! Hiermee functioneert dit horloge zoals elke smartwatch. Je kunt onder andere oproepen plaatsen & ontvangen, afspraken & herinningen instellen, hij heeft een camera- & muziekbediening, een functie om je telefoon mee te vinden en hij geeft appmeldingen weer. Super handig dus!

Hij is compatibel met zowel iPhones als met Android-telefoons. Ik vind het design heel mooi, maar ik vraag me af in hoeverre het smartwatch-gedeelte praktisch is. Het display is wel een touchscreen geloof ik. Het is wel een prijzig dingetje, hij kost namelijk €379,- maar dan heb je wel iets unieks om je pols!

Schermafbeelding 2015-12-10 om 10.27.50De Guess Connect horloges zijn in deze kleuren verkrijgbaar en ik ben ontzettend verliefd geworden op de witte variant. Nu hopen dat de kerstman een beetje budget over heeft om mij dit horloge te schenken, haha!

Met de kortingscode PinkGraphics12 krijg je 5% korting op het hele assortiment van Horloge.nl. Het assortiment bestaat uit meer dan 100 verschillende merken horloges, dus over keuze valt niet te klagen.

Heb jij al een smartwatch?

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.